avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurarea de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurarea de sanatate

Cum aflu pana cand sunt asigurat! Asigurarea se plateste luna de luna de catre angajator? Iar daca am intreruperi la casa de asigurari ce trebuie sa facde 2 luni in luna decembrie 2019 . Ca sa beneficiez de tratamente gratuite cat timp in urma trebuie sa fiu asigurat.
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2020
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:33, 25 Februarie 2020
Puteti introduce CNP-ul in casuta specifica din link-ul de mai jos si vedea daca sunteti asigurat/a sau nu.
Sau puteti merge la Casa de sanatate judeteana si intreba acolo.
Angajatorul este obligat sa va retina din salariu contributia ce reprezinta asigurarea de sanatate ( 10% din salariul brut) si vira in conturile casei de sanatate.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2020
Ionut.ion, utilizator
In acele perioade de intreruperi ce statut ati avut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla ultima lună pentru care am plătit contribuția de asigurări sociale de sănătate MariaDr MariaDr Ultima lună pentru care am plătit contribuția de asigurări sociale de sănătate a fost cu cativa ani in urma( asigurat nu in baza unui contract de munca, ... (vezi toată discuția)
Verificarea contributiei la asigurarile de sanatate si pensii gicubutnaru gicubutnaru Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca prin internet pot sa verific daca eu, angajat la o firma, sint prins in sistemul de asigurari de sanatate si de ... (vezi toată discuția)
Neplata contributii catre stat mon73key mon73key Am lucrat in perioada noiembrie 2018-decembrie 2019 la o firma care nu cred ca mi-a platit contributiile catre stat. In prezent lucrez din ianuarie la alta ... (vezi toată discuția)