avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare la reteau electrica apartament bloc + ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare la reteau electrica apartament bloc + trimitere in judecata dezvoltator

Buna ziua,
Din 2015 ma numar printre cei care au trecut in contract "apartament cu toate utilitatile". Asa este, insa curentul electric si acum este in regim de santier cu caderi dese si fluctuatii de tensiune.

1.Cunoasteti cazuri in care proprietarii de apartament s-au bransat individual la reteau electrica? Daca au reusit sa-si faca contract la furnizorul local de energie?
Posibilitate financiara as avea oarecum daca nu sunt sume exagerate pentru proiect, iar reteau electrica se afla la 20-25m de bloc.
Blocul este mic cu 2 etaje si 12 apartamente, iar contoarele sunt pasante.

2.Dupa 5 ani de zile de chin doresc sa-l dau ulterior si in judecata chiar daca dureaza 2-3 ani pentru recuperarea investitiei, insa nu o pot face decat daca ma bransez inainte. Cunoastem cazuri in care dezvoltatorii se razbuna sau santajeaza cand sunt incoltiti si iti taie curentul.

3.Daca exista un avocat bun in Iasi pentru astfel de situatii sau situatii similare care a avut si castig de cauza, nu ezitati va rog sa-l recomandati.

Multumesc.

Cristi K.
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2020
kompera, utilizator
Cel mai recent răspuns: Luiza Ar , utilizator 02:14, 17 Septembrie 2022
Trebuie sa aveti asociatie de proprietari infiintata si sa faceti intai trecerea de la organizare de santier la bransament si contract pe asociatie.
Enel sau alt furnizor nu va poate trage fir de la bransament de pe strada ci va conecteaza la bransamentul din imobil.
Multumesc. Asociatie avem de multi ani. Curentul electric il primim de la o alta cladire (proprietatea societatii sau a dezvoltatorului). Reteau in bloc pare ok. Avem panou inchis cu contoare pasante pentru fiecare apartament.
Va rog mult sa ma lamuriti cu 2 lucruri:
1. Legat de retea, problema ar fi cablurile ingropate care banuim ca o buna parte sunt pe cota indiviza a blocului, insa sunt ingropate si pe cealalta proprietate a societatii dezvoltatorului.
2. Nu ne-am gandit la varianta unui contract pe asociatie. Credeti ca ar fi posibil fara ca furnizorul local, EON in cazul nostru, sa ceara un transformator dat fiind faptul ca sunt 12 apartamente? Cunoasteti asociatii care au facut astfel de treceri?
Cel mai simplu mergeti la sediul comercial EON si va clarifica acolo.
Sa faceti contract pe asociatie este obligatoriu, nu puteti sta pe organizare de santier. Pe langa ca este temporar aveti si pericolul unor fluctuatii mari de tensiune si va puteti praji tot ce este electric prin case. Stiu cazuri in care au intrat 400-500 de Volti in instalatie si s-a lasat si cu incendii.
Buna ziua.
Va multumesc.
Am sunat la EON de cateva ori. Primeam acelasi raspuns: ca e de datoria dezvoltatorului sa faca bransarea. Ori nu erau bine pregatiti la relatii clienti ori suntem "mai putin importanti".
Proiectul sigur e facut de dezvoltator. Nu vad fire trase aiurea.
De asta eram curios daca sunt cazuri de bransare individuala la bloc sau de ce nu- pe asociatie.
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2020
kompera, utilizator
Pai v-au raspuns corect. Este obligatia dezvoltatorului sa faca bransarea imobilului. Ulterior, dupa ce aveti bransamentul facut (costa ceva) treceti contractul pe asociatie.

Alte discuții în legătură

Dezvoltator racordare energie electrică imobil credit ipotecar Ion Oana M. Ion Oana M. Bună ziua. Suntem în proces de achiziție a unui imobil (casă și curte). A fost achitat avansul, urmând ca restul sumei să fie plătit prin credit ... (vezi toată discuția)
Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)
Ilegalitate contract vânzare-cumpărare GeoGeoB GeoGeoB Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutați cu un sfat in următoarea problema. In August 2019 am cumpărat un apartament intr-o zona de la malul marii in plină ... (vezi toată discuția)