avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Tatăl fetei mele in urma divorțului mi-a cerut ca fata mea de 4 ani sa nu mai doarmă cu mine și prietenul meu in pat...in cazul în care vrea sa ma dea in judecată sa ceara custodia totala poate fi acest lucru un Argument să-mi pierd fetița?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:17, 27 Februarie 2020
în legislația română nu există noțiunea de custodie.
prin sentința de divorț s-a stabilit probabil locuința copilului la Dvs. și exercitarea autorității părintești în comun.
aceste măsuri pot fi schimbate doar dacă se dovedește că este în interesul superior al copilului, dacă fetiței nu îi este bine cu Dvs., dacă ați pus-o în pericol, etc.
Stimata doamna,

Imprejurarea sus amintita nu este un unic element, criteriu, pe care instanta de tutela sa-l aiba in vedere, cand ia o decizie, referitoare la locuinta minorului.

Sunt o multitudine de criterii pe care instante le ia in seama anume relatia de atasament dezvoltata cu propriul copil, modalitatea in care parintii isi exercita atributiile parentale, veniturile realizate, situatia locativa a acestora, relatiile derulate cu rudele din familia extinsa, optiunea minorului.

Autoritatea exclusiva este acordata pentru motive intemeiate, de unde deriva o situatie de risc, pentru minor.

In genere, ambii parinti iau deciziile majore din viata copilului, autoritatea parinteasca fiind comuna.

Autoritatea exclusiva este acordata in situatii de exceptie, cand un parinte este alcoolic, dependent de droguri, bolnav psihic, condamnat pentru fapte referitoare la violenta,viata sexuala, ori este in cursul executarii unei pedepse privative de libertate, ori a savasit o conduita de risc, fata de minor.

Intr-o proportie covarsitoare, locuinta minorului este stabilita la mama.
Acestea sunt aspecte care vor fi verificate de instanță. Aveți doar un singur pat în locuință ? Câte camere are locuința ?
Asigurarea condițiilor corespunzătoare din punct de vedere locativ este un element luat în considerare de instanță atunci când stabilește locuința copilului. Dacă dvs nu puteți asigura aceste condiții este o problemă. Este lesne de înțeles că un copil nu poate fi pus în situația în care să se afle în același pat în care au loc relații intime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț și tutela copil Catalina berbec Catalina berbec Doresc sa divortez având un copil de 1 an . Am domiciliul la soțul ,dacă eu părăsesc domiciliu cu copilul exista posibilitatea sa ii fie încredințat lui ... (vezi toată discuția)
copilu poate ramane la tata Ionita14 Ionita14 Daca divortez de sotie io ca tata pot pastra copilu? Sotia nare locuinta sta cu cghirie are un salariu de 2000 lei pe luna din iei plateste rata la banca 1000 ... (vezi toată discuția)
Poate sa imi ia copilul ? g3orgiana g3orgiana Buna ziua!am mai scris aici acum ceva timp.Vreau sa divortez si acum o luna m-am mutat la parintiimei impreuna cu copilul de 3 ani si 5 luni.M-a sunat mama ... (vezi toată discuția)