avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Gest frumos sau ilegalitate?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Gest frumos sau ilegalitate?

Buna ziua !
De curând am primit informația că acele mici atenții, cadouri care ne erau oferite in perioada sărbătorilor de iarnă sau de paște nu le vom mai primii pentru ca nu este legal.Cunoasteti o lege care să interzică acest lucru? Eu pana acum am văzut în asta doar un gest frumos din partea angajatorului. Dar sa spui ca este ilegal...
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 08:43, 26 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Nu este ilegal, ba mai mult: până în suma de 150 de lei, aceste cadouri nici nu sunt impozabile.

ART. 142 - Venituri din salarii şi venituri asimilate salariilor care nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuţiilor de asigurări sociale
Nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuţiilor de asigurări sociale următoarele:
(...)
b) (...) veniturile reprezentând cadouri în bani şi/sau în natură oferite salariaţilor, cele oferite pentru copiii minori ai acestora, inclusiv tichetele cadou, (...)

Cadourile în bani şi în natură oferite de angajatori angajaţilor, cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, inclusiv tichetele cadou, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile în bani şi în natură oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie nu sunt cuprinse în baza lunară de calcul, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare tichete cadou moise_anca moise_anca Este legal sa se acorde tichete cadou angajatilor care lucreaza in zilele de sambata si duminica???Sau aceste tichete cadou se pot acorda doar ocazional(Paste, ... (vezi toată discuția)
Tichetul codou - impozitare 16% + contributii ? 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua as dori sa stiu , daca la tichetele cadou acordate tuturor salariatiilor se iau contributii de 10.5%,05%, 5.5% + impozit de 16 % ... (vezi toată discuția)
Premii de 8 martie puicuta puicuta Daca se dau premii cu ocazia zilei de 8 martie, se includ in salarul lunii martie si se calculeaza toate contributiile ca si la salarii (impozit, sanatate, ... (vezi toată discuția)