avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-partaj

Buna ziua,
Cum pot obtine dreptul de a locui si beneficia de casa proprietate comuna unde sotul mi-a interzis sa mai vin amenintandu-ma cu moartea.
Precizez ca sunt casatorita din 1988 si sunt pe punctul de a introduce actiunea de divort la judecatorie,el nefiind de acord cu divortul amiabil.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:11, 27 Februarie 2020
Dreptul de a locui il aveti oricum, solicitati emiterea unui ordin de protectie, eventual introduceti cerere de partaj si cereti pe cale de orodonanta presedintiala si atribuirea provizorie a bunului imobil!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred ca abordarea cazului trebuie facuta cu mare atentie.
Daca apelati la avocat incercati sa discutati despre o strategie corelata pe realitatea de fapt.
Trebuie analizat cat de ridicat este riscul de a va ucide.
De aici trebuie gandit cazul.

Problemele juridice se pot rezolva cu avocat bun dar va dura...
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Introduceți acțiunea de divorț și partaj. Dacă amenințările soțului vi se par că pot fi puse în practică, mai bine nu vă mutați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj. paloma1 paloma1 Buna tuturor, Problema mea este banala, dar pentru un novice destul de complicata: divort si mai ales partaj. Suntem casatoriti de 20 ani si bineinteles in ... (vezi toată discuția)
Divort Ioana018 Ioana018 Buna ziua!Sunt mama unui baiat de 1 an si doresc sa divortez de sotul meu,din pricina abuzurilor psihice si verbale la care suntem supusi.Problema mea e ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost sot -ajutor voinea75 voinea75 Fostul sot a parasit domiciliul in sept 2010, solicitand sotiei sa-i dea bani de chirie ca sa o lase in pace. Sotul este violent. Terorizeaza copilul.Aceasta ... (vezi toată discuția)