avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pamant!
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pamant!

Am o nelamurire legata de impozitul unui teren agricol. Detin suprafata de 20Ha intr.o localitate iar eu locuiesc in localitatea invecinata in acte. Am deschis ROL in localitatea de care apartin iar terenul agricol tot aici l-am trecut. Luna trecuta primesc plic acasa de la executor ca trebuie sa pletesc impozit 7000 lei de la primaria de unde este amplasat terenul. Mentionez ca eu am platit toate taxele si impozitele la timp in comuna mea unde am rol. Ce credeti ca pot sa fac? Cand am mers la primarie sa intreb, singurul raspuns este ca trebuie sa platesc impozitul. Ironia este ca impozitul este de 3000 lei iar restul pana la 7000 majorari... Ce sfaturi imi puteti da?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 19:02, 27 Februarie 2020
Impozitul il platiti la primaria in raza careia se afla terenul, nu la primaria in raza careia aveti domiciliul. Cu alte cuvinte, la primaria de domiciliu ati platit degeaba in ceea ce priveste terenul de 20 Ha.
Normal era ca primaria unde am domiciliu sa nu-mi ia banii... Nu sa ma trezesc cu conturile blocate si cu poprire pe salar... Credeti ca se merita sa dau in judecata?
Normal asa ar fi fost, aveti dreptate. Ar trebui sa solicitati la primarie sa va faca o punere in posesie pentru terenul acela pentru care ati platit taxe. :) Nu merita sa dati in judecata, cred ca nici nu trebuie. In principiu trebuie sa faceti o cerere sa vi se inapoieze banii achitati aiurea - ceea ce nu o sa se intample cel mai probabil - astfel incat aceasta suma sa se compenseze cu ce impozite veti avea de achitat in viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata impozit pe teren extraviran Steliana-Liliana Steliana-Liliana Nu am platit niciodata impozit pe un in teren extraviran, mentionez ca detin titlu de proprietate care sunt trecute delimitariile si vecinii , tarla ,lot . ... (vezi toată discuția)
Daca tatal a decedat cum se poate afla masa succesorala ? unde ... redsnake74 redsnake74 Daca tatal a decedat cum se poate afla masa succesorala ? Unde trebuie sa ma adresez , ce acte sunt necesare ? (vezi toată discuția)
Impozit pe teren Rusen 57 Rusen 57 Sunt nascut in comuna Bozioru, am mostenit cu titlu de proprietate, teren intravilan si extravilan in comuna natala si un teren agricol in comuna Padina jud. ... (vezi toată discuția)