avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

Buna ziua.
Avem un contract in derulare intre persoane fizice si o societate comerciala infiintata anul trecut, avand ca obiect construirea unei case pe baza unui deviz si a unui plan de finantare asumat de catre aceasta din urma si in baza carora s-a putut obtine un credit de la banca.
Plata se facea in avans pe baza de factura emisa urmând ca la finalizarea anumitor etape sa se intocmeasca situatii de lucrari.
Inainte de finalizarea constructiei la rosu, societate a declarat ca s-au terminat banii.
Din acteele contabile ale acesteia rezulta ca societatea a incasat bani doar de la noi, iar aceasta a facut si achzitii de materiale si manopera catre santierul fiului patronului acesteia, acesta din urma ne aducând nici un aport de capital in societate.
Interbrea noastra este :
1. Se poate considera inselaciune faptul ca a emis un deviz de lucrari (asumat intial) pe care acum sustine ca nu il mai poate duce la final, el utilizand banii societatii si in scopuri personale si incercand sa dizolve si sa lichideze societate pe ascuns declarand in fals la Registrul Comertului ca nu are obligatii contractuale in derulare?
2. Cui ar trebui sa ne adresam pentru a se face un control financiar contabil acestei societati, pentru a se putea observa toate artificiile financiare facute de catre administratorul societatii.

Alte discuții în legătură

Monografie contabila lucrari instalatii electrice mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati. Am preluat o societate de curand care are ca obiect de activitate lucrari de instalatii electrice (mai executa si ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala pentru lucrari de constructii Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o firma de constructie incheie un contract de lucrari cu o societate.pe timpul executarii lucrarii firma emite 2 facturi in martie si aprilie si o situatie de ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent - manopera in situatiile de lucrari in constructii mercur_ro mercur_ro Am intrebat trei persoane care lucreaza la firme de costructii diferite si toate mi-au spus acelasi lucru: cheltuielile directe cu materialele si manopera ... (vezi toată discuția)