avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire impreuna cu fratele din afara casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire impreuna cu fratele din afara casatoriei

Am o nelamurire pe care sper ca o puteti elucida: tatal meu a avut un fiu dintr-o relatie in afara casatoriei cu mama mea. Fiul a fost recumoscut si s-a platit si pensia alimentara la vremea aceea.
Mama mea are un tata varstnic care are un apartament pe care vrea sa il treaca pe numele ei la moartea acestuia.
Acest fiu din afara casatoriei poate revendica prin drept legitim parte din acest apartament trecut pe numele mamei mele? Sau ar avea alte rude gen fii sau fiice din fratii/ surorile bunicului drept la parte din acest apartament?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:36, 28 Februarie 2020
părinții Dvs. mai sunt împreună?
fiul tatălui nu are niciun drept la moștenirea mamei Dvs.
dacă, însă, părinții mai sunt împreună și întâi moare mama Dvs., tatăl Dvs. o moștenește și, apoi, pe tatăl Dvs. îl moșteneste si acel fiu.
dacă bunicul are copii (pe mama Dvs.), copiii fraților bunicului nu îl moștenesc.
Multumesc frumos, da, parintii mai sunt impreuna.
As mai avea o intrebare: daca imobilul pus pe numele mamei se va vinde, fiul din afara casniciei are dreptul dupa decesul mamei sa revendice parte din valoarea banilor primiti in urma vanzarii imobilului?
Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ... (vezi toată discuția)
Mostenire fiu cu tata vitreg tss_2000 tss_2000 La doi ani dupa ce m-a nascut mama mea s-a recasatorit. Tatal vitreg m-a crescut de mic (fara sa ma adopte sau infieze legal). In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)