avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dator la bloc intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dator la bloc intretinere

Proprietarul a decedat nu sa făcut succesiunea în ap. locuiește băiatul de 19 ani care este student nu plătește întreținerea are 15.000 lei datorie. Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:31, 28 Februarie 2020
Discutati cu un av pt o acțiune în instanță exista variante ceva mai complicate dar exista.Nu puteti lasa la nesfârșit sa acumuleze datorii.
In prima faza sa noteze presedintele datoria in cartea funciara.
Apoi discutati cu un avocat, trimiteti notificare pe adresa respectiva pentru plata datoriei.
Nu doreste sa plateasca, discutati cu avocatul, mergeti in instanta, solocitati dezbaterea succesiuni in instanta si executarea silita a mostenitorilor, inclusiv prin vinderea apartamentului.
Dar, in prima faza discutati cu un avocat, notati datoria in Cartea lunciara si apoi trimiteti notificarea.
Daca nici asa nu plateste, urmati pasii de mai sus.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca asociatia de proprietari are interes in recupoerare debit in evidenta are dreptul sa demareze procedura de executare debitor in instanta
Este necesar sa instituie provilegiul imobiliar la ocpi sa introduca actiune in instanta in cuprinsul careia sa solicite inclusiv dezbaterea succesiunii
Procedura de recuperare debit este concret prevazuta in disp L nr 196/2018

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare in legatura cu datorii ale unui imobil cumparat prin licitatii monikak monikak Buna ziua, As avea o intrebare, la care raspunsul ar fii foarte urgent!!! Pentru un imobil cumparat prin licitatie se sterg datoriile pana la acel data de ... (vezi toată discuția)
Apartament liber de sarcini Blueberry33 Blueberry33 Buna seara. Vreau sa imi raspundeti va rog la o intrebare. Locuiesc intr-un bloc cu 20 apartamente. Unul dintre ele a fost executat silit de catre o banca, iar ... (vezi toată discuția)
Mostenitori cu restante la intretinere, cum se recupereaza debitul? financiarElit financiarElit Buna ziua, Numele meu este Sorescu Mihaela. Asociatia de proprietari din care fac parte are de recuperat aproximativ 20.000 Ron de la un apartament in care ... (vezi toată discuția)