avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termenul de 3 zile pentru formulare cerere de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termenul de 3 zile pentru formulare cerere de reexaminare a modului de stabilire a taxei de timbru intrerupe termenul de plata al taxei de timbru?

Buna ziua.

Am primit o citatie prin care a fost stabilit termen de judecata in data de 04.05.2020, si ni s-a pus in vedere sa achitam o taxa de timbru, dar in citatie nu se precizeaza care e termenul de plata pentru taxa de timbru.
Stiu ca in general e termen de 10 zile, dar daca nu se precizeaza inseamna ca nu opereaza termenul de 10 zile?
In schimb, se precizeaza ca impotriva modului de stabilire al taxei, pot face cerere de reexaminare in termen de 3 zile.
Intrebarea este daca termenul de 3 zile de introducere a cererii de reexaminare il intrerupe pe cel de 10 zile pentru plata taxei ?
Avand in vedere ca dvs contestati intinderea acelei taxe, termenul va curge dupa judecarea cererii de reexaminare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru Marina72 Marina72 As dori o lamurire la urmatoarea situatie: am deschis un dosar de recurs pentru o mostenire impotriva hotararii date de instanta de fond. Conform incheierii ... (vezi toată discuția)
Comunicare taxă de timbru judiciar, în cât timp trebuie s-o plătesc? ce se întâmplă dacă depășesc termenul? nicoara_a nicoara_a Buna ziua, Am depus o cerere pt recalcularea pensiei si am primit o comunicare din partea judecatoriei cum ca in termen de zece zile de la primirea ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru calculata gresit de instanta BMV BMV Am urmatoarea situatie: am depus cerere de recurs la ICCJ. Am timbrat 4536 lei pentru suma contestata de 495979. De curand am primit citatia care precizeaza ... (vezi toată discuția)