avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 5 dosare penale fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

5 dosare penale fara permis

O intrebare am...am 5 dosare penale conducere fara permis,toate facute in decurs de un an....ce as dori eu sa stiu este...se poate cu un avocat bun sa iau pedeapsa cu suspendare
Teoretic se poate, mergeti si discutati cu un avocat caruia sa-i prezentati exact situatia de fapt.
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Instanta poate dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, daca apreciaza ca aplicarea pedepsei este suficienta si, chiar fara executarea acesteia condamnatul nu va mai comite alte infractiuni, insa este necesara supravegherea conduitei sale pentru o perioada determinata.

Suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere este reglementata de art.91-98 Cod Penal.

Conditiile de aplicare ale suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere sunt urmatoarele:
pedeapsa aplicata, inclusiv in caz de concurs de infractiuni, este inchisoarea de cel mult trei ani;

infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de un an, cu exceptia condamnarilor care nu atrag starea de recidiva( fapte care nu mai sunt prevazute de legea penala, infractiunile amnistiate sau cele savarsite din culpa) sau pentru care a intervenit reabilitarea sau s-a implinit termenul de reabilitare;
infractorul si-a manifestat acordul de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii.

Nu se poate dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere daca pedeapsa aplicata este numai amenda, aplicarea pedepsei a fost initial amanita, dar ulterior a fost revocata sau daca infractorul s-a sustras de la urmarirea penala ori judecata sau a incercat zadarnicirea aflarii adevarului ori a identificarii si tragerii la raspundere penala a autorului/participantilor.

Durata suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere constituie termen de supraveghere si este cuprinsa intre 2 si 4 ani. Pe toata durata termenului de supraveghere, condamnatul trebuie sa respecte masurile de supraveghere si sa execute obligatiile ce ii revin , in conditiile stabilite de instanta.
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal anulare permis danucci danucci Buna ziua, acum 6 luni mi-a fost retinut permisul (cat B,C,E),pentru conducere conducere sub influenta bauturilor alcoolice peste 0,80 la mie si accident ... (vezi toată discuția)
Pana la ce perioada se aplica suspendarea in noul cod penal? alicepaula16 alicepaula16 Buna ziua ,daca ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea intrebare ,acum execut o pedeapsa cumulata din 3 ani cu suspendare si 1 an in probatiune pe o ... (vezi toată discuția)
Pot scapa de inchisoare cu 2 infractiuni? Maxell1 Maxell1 Am primit o pedeapsa de 1 an cu suspendare si 3 ani de incercare! In cazul in care as fi condamnat si pentru fals intelectual si uz de fals sunt sanse sa scap ... (vezi toată discuția)