avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un adult poate transmite poze ale copilului meu altui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un adult poate transmite poze ale copilului meu altui adult, în scopuri jignitoare?

Buna seara . Am o fetita de 14 ani . Este un copil deosebit , olimpic la nivel national . Vrea sa devina medic si isi dedica tot timpul acestui scop . Nu iese cu prietenii , nu lipseste de la scoala .
Saptamana trecuta , mama unei colege , C , cu care fiica mea era prietena , a gasit in telefonul fetei ei dovezi ca aceasta are diverse relatii cu tineri mai mari decat ea . Colega a pretextat ca fiica mea i a fost o influenta proasta si a avut acele legaturi la indemnul fiicei mele , ceea ce este o minciuna . Fiica mea este acasa in permanenta cu tatal ei , eu o duc /aduc de la scoala , iar pe telefon petrece putin timp . Nu a avut niciodata legatura cu persoane dubioase . Aceasta mama a extras din telefonul fetei ei o poza cu fata mea , acasa , imbracata intr un maieu galben si tinand in brate catelul familiei , si a trimis o profesorilor . Acum , acestia au in telefon poza copilului meu , iar profesorul de matematica , care are putin peste 30 de ani si de asemenea are poza copilului in telefon , a chemat o pe fiica mea in fata clasei , la ora , si a umilit o pentru acea poza inofensiva , spunandu i ca este o influenta proasta pentru copiii din scoala si ca i se interzice orice contact cu acestia ! Fiica mea este foarte afectata si ea mi a relatat totul , tin sa precizez ca nimeni , nici mama colegei , nici profesorii nu m au contactat pentru a mi aduce la cunostinta aceasta situatie ! Consider ca fiica mea este supusa unui bullying in interiorul scolii . Considerati ca s a procedat corect in privinta ei si a noastra , ca parinti ? Este corect si moral ca mama acelei fete sa distribuie profesorilor poze cu copilul meu , in conditiile in care nu am stiut nimic si nu mi am dat acordul , copilul sa fie umilit in public pentru acea poza absolut normala ,iar acei profesori sa aiba inca in telefon pozele ei ? Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Februarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:11, 29 Februarie 2020
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, faptul că acea mamă e ticăloasă e cel mai mic lucru.
În primul rând, mă întreb de unde a avut acea mamă numerele de telefon a tuturor profesorilor!?
Dar gravă mi se pare comportarea profesorului, faţă de care trebuie să luaţi măsuri.
Mergeţi la şcoală, la Direcţiune şi depuneţi o sesizare în scris..Luaţi număr de înregistrare.
Se va isca un pic de tămbălău, va fi Consiliu Profesoral, veţi fi chemată acolo, dar fiţi sigură că după, nimeni nu va îndrăzni să o atingă nici măcar cu o floare pe fetiţa dvs.
Poza nefiind compromiţătoare, nu trebuie să vă deranjeze că au văzut-o câţiva profesori, probabil şi le-au şters deja din telefon.
Acţionaţi!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza și inspectoratul școlar tot printr-o cerere înregistrată deoarece la nivelul școliil exists riscul sa se musamalizeze .Probabil exista un grup pe whatsapp sau ceva similar și astfel a comunicat mama respectiva poza fetei dvs Din punctul meu de vedere situația este gravă se pare ca nu s au schimbat prea multe în învățământ în ultimii zeci de ani.Daca față dvs continuă să fie sicanată de profesorul respectiv ar trebui să va adresați unui av pt a evalua ce variante legale aveti.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
in ce o priveste pe fetita, ar trebui sa mergeti cu ea la psiholog ca sa o ajute sa treaca cu bine peste acest eveniment. O astfel de experienta o poate afecta pe viata si ii poate schimba traiectoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de o parere, ce ar face cineva in aceasta situatie? ChidinNuta ChidinNuta Fetita mea considera ca este un elev bun la invatatura. Din cand in cand, participa si la olimpiade. Dupa o olimpiada, profesorul ei a fost atat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, fiica mea la inceputul orei de matematica a editat ... elena-preda elena-preda Buna ziua, Fiica mea la inceputul orei de matematica a editat poza de la profilul de watsapp al domnului profesor de matematica punandu-i ochelari si nas si ... (vezi toată discuția)
Elevi chestionati de directiune cu privire la comportamentul dirigintelui Lulica Lulica Buna seara Am o situatie care ma \"racaie\" de oarece vreme: la clasa fetei mele a avut loc acum mai bine de o luna un incident (bataie intre doua fete din ... (vezi toată discuția)