avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare de posesie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare de posesie?

Dețin un teren intravilan (cu cadastru și intabulare) în suprafață de 360 mp,(12/30) iar un vecin de pe o latură de 30 de metri a construit un bloc de 7 etaje la o distanță de aproximativ trei metri de hotar.Partea pietonală din jurul bloclui dinspre terenul meu a fost betonată intrând cu betonul (fără să fiu înștiințat) și pe terenul meu pe o suprafață sub formă de triunghi dreptunghic (pe latura de 12 m (la stradă) intrând 4 m) până la colțul laturii de 30 m (aproximativ 30 mp). Menționez că am discutat (de 6 luni de zile) cu administratorul celui care a construit blocul și mi-a dat asigurări ca va elibera terenul de betonul turnat abuziv pe terenul meu , dar nu s-a ținut de cuvânt.Dețin acorduri de bună vecinătate cu toți vecinii.Doresc un sfat, cum să procedez în continuare,pentru a elibera terenul de betonul turnat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Februarie 2020
gigi_2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: gigi_2020 , utilizator 10:06, 1 Martie 2020
Buna ziua,
Din pacate la noi in societate, discutiile purtate, fara a avea un inscris semnat in acest sens, sunt inutile.
Va trebui sa-l notificati prin avocat si/sau executor judecatoresc. II dati un termen de desfiintare/eliberare teren de betonul turnat abuziv. Daca nu respecta acel termen precizat prin notificare, va trebui sa il chemati in instanta pentru a obtine un titlu executoriu.
Vă mulțumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat juridic achizitionare teren langa drum national roland81 roland81 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: am gasit un teren in Crevedia, la drumul national, la un pret acceptabil. Terenul are forma unui dreptunghi, cu ... (vezi toată discuția)
Limite constructie sbo sbo am un teren in forma de triunghi dreptunghic cu dimensiunile 24,29,35m certificatul de urbanism spune ca trebuie lasata o distanta de 5 m fata de aliniament ... (vezi toată discuția)
Dezmembrarea acces garaj aflat sub casa Cati Matei Cati Matei Bună ziua, o constructie ( casa ) in suprafata construita de 90 mp ( in acte ) astfel: casa are laturile de 8 m si 9 m . Accesul la garaj este o alee betonata ... (vezi toată discuția)