avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Buna ziua ,
Am lucrat in domeniul croitoriei in acord infividual;pensia mi-a fost calculata dupa salariul de incadrare ;
Am ore suplimentare care nu au fost luate in calcul ;as fi indrept sa cer o recalculare a pensiei pentru a fi luate in considerare si orele respective
Cum ar trebui sa procedez?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:04, 2 Martie 2020
Da, trebuie să obțineți adeverința de venituri salariale pentru care s-au plătit contribuțiile, de la fostul angajator. Și orele suplimentare pot intra în calcul, asemeni altor sporuri ori venituri salariale. Cu adeverința mergeți la Casa de Pensii, completați cererea și le depuneți în vederea emiterii unei decizii de pensie prin care vi se stabilește noua pensie (recalculată).
Pentru acele sporuri veti intra in recalculare doar daca veti obtine hotarare judecatoreasca definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensie dupa constatarea unei erori uradustefan uradustefan Buna ziua Am o intrebare legata de procedura recalcularii pensiei in cazul in care am sesizat unele erori Am constatat recent urmatoarele situatii: 1. ... (vezi toată discuția)
Pensionata in 2023. nu am reusit sa aflu daca la calculul pensiei ... mitroi florica mitroi florica Pensionata in 2023. Nu am reusit sa aflu daca la calculul pensiei s au luat in calcul primele orele suplimentare sambetele lucrate perioada dupa 2020….daca ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie prin adaugare venituri cu caracter variabil romeo bratu romeo bratu Buna ziua Am obtinut de la angajator adeverinta cu veniturile cu caracter variabil din perioada 1983-2001 care nu au fost luate in calcul la stabilirea ... (vezi toată discuția)