avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei in 2024
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei in 2024

Buna ziua
As vrea sa stiu daca noua lege a pensiilor prevede ca , la recalculare,se vor lua in calcul toate veniturile suplimentare (ore suplimentare, prime, etc.) care nu au fost luate in calcul la stabilirea pensiei initiale(sunt pensionar din anul 2011)
Va multumesc,

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2023
bosanceanugheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: bosanceanugheorghe , utilizator 10:13, 3 Februarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da , legea prevede ca se vor lua , in masura in care aveti adeverinte in acest sens . Modelul de adeverinta necesar este cel din anexa 6 la lege . Prin urmare , trebuie sa cereti fostilor dvs. angajatori de dinainte de 01.04.2001 adeverinte din care sa rezulte aceste sume , in forma ceruta de aceasta lege , pentru ca acestea nu se treceau in cartea de munca . Dupa aceasta data ( 01.04.2001 ) , Casa de Pensii are in evidente datele necesare , deci nu e nevoie de adeverinte . Ar fi destul timp sa le obtineti , legea intra in vigoare la 01.09.2024 .
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2023
CHKa, utilizator
Buna ziua . Am cerut aceste adeverinte de la fostul angajator, dar acesta refuza sa mi le dea , pe motiv ca nu are temei legal. Pe angajatori nu-i obliga legea sa elibereze aceste adeverinte? Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, au fost publicate normele de aplicare a noii legi ... bosanceanugheorghe bosanceanugheorghe Buna ziua, Au fost publicate normele de aplicare a noii legi a pensiilor? Am cerut adeverinta conform anexa 6 din noua lege a pensiilor si am primit raspuns ... (vezi toată discuția)
Am iesit la pensie conform legii 263 in anul 2009. la calcularea ... stereciu ion stereciu ion Am esit la pensie comform legii 263 in anul 2009. La calcularea punctajului sa luat in calcul salariul tarifar din cartea de munca.In 2022 am depus la casa de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in anul 2022, m-am pensionat anticipat partial, decizia ... Corinaalexe Corinaalexe Buna ziua. In anul 2022, m-am pensionat anticipat partial, decizia de pensionare fiind in baza datelor din cartea de munca si Revisal, fara adeverinte de la ... (vezi toată discuția)