avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de inserție

Buna ziua,
Daca sunt asistent personal si mai am un contract de 4 ore, pot cere stimulentul de inserție ca asistent personal dupa primul an de concediu de maternitate? Si sa continui concediul de creștere a copilului la serviciul de 4 ore?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:00, 2 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de salariul net incasat pentru c.i.m. cu 4 ore/zi.
Salarul net incasat pentru c.i.m de 4 ore este de 1100 de Ron.
Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul net nu poate depasi valoarea de 520,8 lei/luna ...

Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza. - echivalent a 520 lei net/luna - 889 lei brut/luna - echivalentul unui c.i.m. cu 71 ore/luna .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc plus job part time Crystyana30 Crystyana30 Buna ziua , Dacă sunt in concediu creștere copil, stiu ca se poate lucra part time, Cate ore sunt permise pe saptamana/ luna ? Ce salariu se poate incasa ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata!sunt in concediu crestere copil.as putea fi angajata ... #mamadedoi #mamadedoi Buna dimineata!Sunt in concediu crestere copil.As putea fi angajata cu norma de 2 ore fara a-mi fi afectata indemnizatia?Stiam ca exista un plafon de realizare ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 89/2019 reguli indemnizatie ancaLuc ancaLuc In ce conditii este posibil sa angajez o persoana care beneficiaza de indemnizatie de crestere a copilului, fara ca aceasta sa piarda dreptul de a beneficia de ... (vezi toată discuția)