avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Termoviziunea instalatiei electrice
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Termoviziunea instalatiei electrice

Buna ziua,

As avea o rugaminte, sa-mi spuneti daca termoviziunea instalatiei electrice este o cerinta legislativa pentru domeniul comertului.

Astept un raspuns de la dumneavoastra.

O zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: justinsanero , utilizator 13:01, 2 Martie 2020
Buna ziua,
De ce utilizati termoviziunea?
In legislatia specifica electricienilor ( legislatie, ordine/normative ANRE...) exista aceasta cerinta?
In legislatia specifica SSM nu am gasit vreo referire la aceasta.
Gasiti cateva cerinte SSM pentru instalatiile electrice in H.G 1091/2006 si H.G. 1146/2006.
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] /
Metoda respectiva este moderna, continua si include aparatura specifica. Deplasarea in teren a electricianului este utila ca inspectie periodica.
Nu este o prevedere legislativa obligatorie, in acest sens, ci o recomandare utila si de cele mai multe ori duce la scaderea costurilor finale ale intretinerii instalatiilor electrice, orice neregula putand fi depistata din timp si luate masurile imediate care e impun.
ANRE face publice aspecte legate de termoviziune aici: [ link extern ]
Va multumesc pentru informatie .

O saptamana frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare interna electricieni joasa tensiune Mihai Alice Mihai Alice Buna ziua, Angajatul-persoana fizica a carui functie este de electrician si lucreaza doar in conditii de joasa tensiune, necesita o autorizare emisa de ANRE, ... (vezi toată discuția)
Autorizare electrician silvpant19 silvpant19 daca electricianul meu din institutia unde lucrez nu este autorizat si are doar o diploma acesta trebuie autorizat ANRE??? (vezi toată discuția)
Electricienii angajati, fara autorizatie anre gina68 gina68 Electricienii angajati in cadrul unei institutii, care deservesc statii de pompare, pot desfasura activitatea de operare ( manevre) la aceste instalatii ... (vezi toată discuția)