avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numele de familie a copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numele de familie a copilului

Dacă după căsătorie, soția își păstrează numele ei de familie și nu ia numele soțului, viitorul copil o sa aibă Numele de familie dublu? Sau îl ia pe al tatălui?
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 19:41, 2 Martie 2020
Art. 449 Cod Civil
Numele copilului din căsătorie
(1) Copilul din căsătorie ia numele de familie comun al părinţilor săi.
(2) Dacă părinţii nu au un nume comun, copilul ia numele unuia dintre ei sau numele lor reunite. În acest caz numele copilului se stabileşte prin acordul părinţilor şi se declară, odată cu naşterea copilului, la serviciul de stare civilă.
(3) În lipsa acordului părinţilor, instanţa de tutelă hotărăşte şi comunică de îndată hotărârea rămasă definitivă la serviciul de stare civilă unde a fost înregistrată naşterea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele copilului Anisia111 Anisia111 In cazul in care pe soțul meu il cheamă Popescu iar eu am ținut si numele de fata deci numele meu este Popescu Hodorogea. Copilul meu poate avea numele de ... (vezi toată discuția)
Ce nume pot purta copii din familii cu nume reunite varkyrie varkyrie Buna ziua, doresc sa stiu daca un copil ce urmeaza a se naste intr-o familie cu nume reunite (ex. Ionescu -Popescu) poate purta doar unul dintre nume ( ex. ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de a prelua numele tatalui - parinti necasatoriti Kitte Kitte Buna ziua Ma intereseaza care este procedura (si ce acte sunt necesare) pentru ca un copil sa preia de la nastere numele tatalui. Parintii nu sunt ... (vezi toată discuția)