Buna ziua.
As vrea sa stiu si eu cum se procedeaza dupa comunicarea sentintei de divort pentru a putea schimba actele de identitate. Sentinta a fost comunicata acasa. Ce trebuie facut pentru ca actele de identitate sa fie schimbate si daca exista un termen legal in care acestea trebuie schimbate.
Multumesc
Buna ziua !
In primul rand sentinta trebuie sa ramana definitiva si irevocabila, deci trebuie sa treca termenul de apel de 15 zile de la comunicare. Dupa aceea trebuie sa investiti sentinta cu formula executorie la grefa instantei de fond( cea care a dat sentinta).
Deabia dupa aceea puteti sa va prezentati la evidenta populatiei cu actl de identitate si sentinat respectiva pentru ca in baza cererii dumneavoastra si a actelor susmentionate sa schimbati actul de identitate.
Cu stima !
in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort, aveti obligatia sa va prezentati la politie , cu hotararea judecatoreasca si cu CI vechi , in vederea schimbarii datelor de identitate.
sanctiunea este una administrativa .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Hotarare divort
cypyk
acum cateva zile am avut ultimul termen la divort. s-a culpa comuna, pensie intretiere copil etc. cand ramane sentinta definitiva si irevocabila? vreau sa iau ... (vezi toată discuția)