avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme înmatriculare mașina
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme înmatriculare mașina

Buna ziua! As dori și eu o părere in legătura vu un caz mai deosebit. O persoana a achiziționat o mașina de la o firma din București. In momentul achiziționării firma era in regula iar persoana in cauza a primit de la firma factura și actele necesare pentru înmatriculare. Mașina a mers la Rar după care Actele aU ajuns la poliție pentru eliberarea numerelor negre. La poliție, in urma unei înștiințări de la ANAF, i s-au oprit actele mașini pe motiv ca firma de la care a achiziționat mașina nu este in regula și ca pe viitor s-ar putea chiar sa ii confiște mașina. Întrebarea mea este: Cum este posibil așa ceva? Ca și cumpărător de buna credință, cum poate sa fie păgubit și sa i se încalce dreptul la proprietate de către ANAF. Omul a plătit mașina și nu era obligația lui sa verifice firma respectiva.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:47, 3 Martie 2020
Este situatie frecventa cand pe parcursul procedurii de inmatriculare bun mobil,
autoritatile in drept restrictioneaza dreptul de utilizare vehicul pentru varii motive fie vanzatorul este implicat in litigii inclusiv aplicarea masurii asiguratorii a sechestrului bunurilor,fie vehiculul este inregistrat drept furat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto declarat furat p_mihai_ro p_mihai_ro Buna ziua, In 2011 am achizitionat din Germania un autovehicul uzat, provenit din Grecia. Autovehiculul era inmatriculat temporar in Germania. L-am ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină înmatriculată, care ulterior s-a dovedit a fi furată. cum este posibil să fie înmatriculată o astfel de mașină și ce pot face ca să-mi recuperez banii? ContSters463957 ContSters463957 Bună ziua vă scriu în speranța că voi primi un răspuns din partea unei persoane autorizate în acest domeniu. Am cumpărat în ianuarie 2018 un ... (vezi toată discuția)
Ce pot face pentru a inmatricula legal o masina cu civ falsa, dar nefurata? SHAMMY SHAMMY Am achizitionat de curand un autoturism, punandu-mi-se la dispozitie la momentul cumpararii acte false, respectiv cartea de identitate a masinii. Talonul auto, ... (vezi toată discuția)