avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen preaviz de 20 sau 45 zile?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen preaviz de 20 sau 45 zile?

X a fost angajat pe postul de consilier juridic la societatea X. Termenul de preaviz in caz de demisie, conform CIM, este de 20 zile lucratoare. Ulterior, X a fost promovat pe postul de director adjunct de directie (cod COR 121103). In actul aditional de schimbare a functiei a fost mentionata perioada de proba (120 zile), cu privier la termenul de preaviz nefacandu-se nicio mentiune.
Ramane, asadar, preavizul de 20 zile lucratoare in caz de demisie sau ar trebui respectat termenul de 45 de zile (desi in CIM/actele aditionale semnate de parti nu se prevede nimic)? In Regulamentul de Organizare si functionare se mentioneaza ca termenul de preaviz pt functii de conducere este de 45 zile.
Prevaleaza ROF-ul sau CIM-ul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:44, 4 Martie 2020
Prevaleaza c.i.m..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz cim vs ccm. ccm nu specifica clar silviu1975 silviu1975 Sunt in situatia de a-mi depune demisia dintr-o functie de conducere. Mentionez ca la angajarea pe functie de executie, In CIM se specifica: \\"... perioada de ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz - 45 sau 20 de zile? pentru un angajat incadrat ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu termen preaviz - 45 sau 20 de zile? pentru un angajat incadrat ca expert jurist - cod cor 261903, perioada de preaviz in cazul demisiei poate fi de 45 de ... (vezi toată discuția)
Demisie miruna_albu miruna_albu Va rog sa ma ajutati cu un raspuns; Termenul de preaviz din CIM-ul meu este \\"maximum 45 zile lucratoare\\" (am semnat ca Gheorghe); in Codul Muncii este ... (vezi toată discuția)