avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunarea generala a Asociației de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunarea generala a Asociației de proprietari

Legea 196 prevede ca prima adunare generala sa aiba loc in primul trimestru al anului. Anul fiscal este an calendaristic. Anul trecut , adunarea generala a avut loc in luna aprilie (pe luna aprilie se afiseaza fisa de intretinere pentru luna martie ).In ce luna se stabileste prima adunare generala a as de proprietari ? martie aprilie?
Cel mai recent răspuns: contsters111 , utilizator 11:43, 5 Martie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
primul trimestru al anului

Ce va spune asta?
Si daca nu s-a tinut pana in luna martie inclusiv si s-a tinut in aprilie, ar trebui sa va ganditi ca este bine ca totusi s-a tinut. Din ce motive, trebuie vazut.
Sunt mii de asociatii la care nu se tin adunari generale cu anii.....
Legiuitorul nu a impus luna in care sa fie convocata adunarea generala,care poate avea loc in primul trimestru sau ori de cate ori este necesar
art.47 (1) După constituirea asociației de proprietari va avea loc cel puțin o dată pe an, în primul trimestru, o întrunire a adunării generale a asociației de proprietari.
Din art. 47 eu inteleg ca in primul trimestru , trebuie sa aibe loc o adunare generala. Iar in tot anul pot avea loc si altele ( cel putin una o data pe an , in primul trimestru).
Un an fiscal cate trimestre are?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociați Jimbolia Jimbolia O întrebare am intr-o asociație convocarea adunări generale o poate face oricine din Membri Fondatori sau ? Doar președintele asociației ?! (vezi toată discuția)
Modificare decizie adunare generala a proprietarilor Vladescu Ionut Vladescu Ionut Modificare decizie Adunare generala a proprietarilor Se poate modifica o decizie luata de Adunarea Generala? Ma refer la urmatoarea convocare a Adunarii ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)