avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce legislatie se aplica?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce legislatie se aplica?

Buna ziua,

Intentionez sa devin broker pe teritoriul Romaniei al unei firme de investitii din Canada.
Am discutat cu ei in linii mari si au spus sa semnez un NCND si un Fee agreement.
Problema este ca pe site ei explica pasii si procedura pentru cei care doresc credite pentru investitii internationale,dar pentru brokeri nu ofera informatii.Au spus sa le trimit copia dupa pasaport sau buletin si sa completez niste date cu firma mea din Romania,adresa apoi imi spun care sunt drepturile si obligatiile mele.

Intrebarile mele ar fi

1. Ce presupun aceste contracte NCND si Fee agreement?
2. Daca mie nu imi convin conditiile lor (au fost cazuri,nu la ei cand au pus brokerii sa gireze pentru clientii adusi de ei,adica daca clientul nu putea rambursa se puneau in joc bunurile brokerului,dar este doar o poveste,eu personal nu o cred) pot refuza sa semnez contractul sau odata ce trec datele + trimit copia cartii de identitate e ca si cum accept conditiile lor de colaborare?
3. Ce tip de avocat pot cauta pentru a ma ajuta in semnarea contractului si pentru a identifica eventualele clauze abuzive?
4. Ce legislatie se aplica in cazul asta romana sau canadiana?

Momentan nu le-am dat nici un raspuns inca,doar ma informez pentru ca nu as vrea sa se intample sa raman fara bunuri.
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2020
MrFB, utilizator

Alte discuții în legătură

Clauze contractuale MrFB MrFB Buna ziua, Intentionez sa ma inscriu ca broker la un fond bancar de investitii.Problema este ca nu vor sa imi dea contractul meu de broker cu ... (vezi toată discuția)
Am semnat un contract broker agreement cu un broker canadian. l00xzy l00xzy Dupa vanzarea de bunuri digitale (site-uri web) am semnat un contract Broker Agreement cu un broker canadian pentru ca el sa vanda site-urile mele... As ... (vezi toată discuția)
Încãlcarea drepturilor de autor de cãtre o firmã din canada DiMtopia DiMtopia In urma cu 5 ani m-am inscris pe un site ce gazduieste un joc online. Pentru acest joc am inceput sa creez diverse imagini. Dupa ce am creat prima imagine am ... (vezi toată discuția)