avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gradația salariului se calculează conform vechimii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gradația salariului se calculează conform vechimii în muncă sau în specialitate/domeniu?

Domeniul în care lucrez: Cercetare științifică într-o unitate de cercetare subordonată Academiei de Științe Agricole și Silvice.

Vechimea mea completă este 13 ani, 4 luni, 11 zile.
Vechimea mea în domeniul de cercetare este de 5 ani, 7 luni, 9 zile.

La ce gradație trebuie sa imi calculez salariul? Nu gasesc nici un act normativ care să explice clar acest lucru.

Funcția pe care eu o ocup este condiționată de nivelul de vechime în domeniu, condiție pe care o îndeplinesc, însă nu știu dacă și gradația, respectiv calculul salariului, sunt condiționate de vechimea în domeniu.
Cel mai recent răspuns: Marcy79 , utilizator 08:45, 4 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 153/2017
art.10
....
(4) Tranșele de vechime în muncă în funcție de care se acordă cele 5 gradații, precum și cotele procentuale corespunzătoare acestora, calculate la salariul de bază avut la data îndeplinirii condițiilor de trecere în gradație și incluse în acesta, sunt următoarele:
...

(7) Pentru acordarea gradației corespunzătoare tranșei de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral și perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.
...

In speta, gradatia se acorda in functie de vechimea in munca.
Vă mulțumesc pentru răspunsul promt și clar.

Cornel Vasile a scris:

Legea 153/2017
art.10
....
(4) Tranșele de vechime în muncă în funcție de care se acordă cele 5 gradații, precum și cotele procentuale corespunzătoare acestora, calculate la salariul de bază avut la data îndeplinirii condițiilor de trecere în gradație și incluse în acesta, sunt următoarele:
...

(7) Pentru acordarea gradației corespunzătoare tranșei de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral și perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.
...

In speta, gradatia se acorda in functie de vechimea in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog? as candida ... Iuliana N Iuliana N Buna seara! Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog? As candida pe un post de debutant in asistenta sociala la primarie dar nu stiu ce salariu de incadrare ... (vezi toată discuția)
Calcul gradatie bugetar onisifor8 onisifor8 Cum se calculeaza gradatia unui bugetar|personal contractual angajat in ian 2019, dar a unui personal contractual angajat inainte de 31.12.2010? (vezi toată discuția)
Spor vechime mary62 mary62 Buna seara , Va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o problema legata de salariu de incadrare a unui angajat din domeniul bugetar ! Astfel , legat de art. ... (vezi toată discuția)