avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cine este obligat să plătească pensie alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cine este obligat să plătească pensie alimentara?

Bună ziua, va rog sa ma ajutați cu un sfat și ce pași trebuie să urmez în următoarea situație. Am divorțat în 2016 de fostul soț iar în urma hotărârii judecătorești s, a stabilit domiciliul copilului la el și o pensie alimentara de 250 RON.. După 6 luni el a plecat în străinătate cu lucru și bineînțeles ca de atunci și până în prezent copilul stă la mine. El îmi spune ca sunt obligată sa plătesc pensia alimentară cu toate ca copilul stă doar la mine și el nu contribuie cu nimik. Fata are 16 ani împliniți și nici nu vrea sa mai audă de el. Cum trebuie sa procedez în astfel de situație. Va rog mult ajutați-mă!!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:15, 6 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuia sa fi luat masuri de atunci, cereti macar acum in instanta schi,barea locuintei copilului la dvs si ca el , tatal sa plateasca pensie sau daca nu vreti sa va bateti capul ca sa nu primiti nimic pensie.. lasati-l in pace si nu il bagati in seama.
Dar el acum îi trimite fetei mesaje că vrea să fie plătită pensia alimentară de mine, cu toate ca fata locuiește cu mine și el nu a contribuit cu absolut nimic în creșterea ei. Deci tot el este acela care ma amenință pentru ca pe hotărâre scrie ca eu TB sa plătesc. De aceea v, am rugat să ma ajutați ca să vad ce pași trebuie să parcurg și dacă intra, adevăr am nevoie de un avocat. Custodia este comună.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2020
Gabriela13071979, utilizator
In cazul dvs., hotatararea judecatoreasca este valabila pana este schimbata de o alta.
Legal, datorati pensia copilului, nu tatalui.
Puteti face un cont pe numele fetei si vira suma de 250 de lei, cat este pensia, in acel cont si trimite notificare tatalui.
Dar mai bine v-ati adresa instantei, cum v-a sfatuit si domnul moderator.
Acolo cereti schimbarea locuintei la dvs. si pensie de la dumnealui.
Asa o sa scapati de "durerile de cap".
Nu ar strica sa discutati si cu un avocat, macar pentru redactarea cereri de chemare in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2020
Ionut.ion, utilizator
Dar el acum îi trimite fetei mesaje că vrea să fie plătită pensia alimentară de mine

nu ii datorati lui pensie, ca nu e copilul la el, copilului ii datorati intretinere si s-a dat aceasta hotarare pt ca s-a stabilit ca minorul sa lociasca la el.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gabriela, dacă el cere acum execuare silită, îi sunteţi datoare şi veţi plăti, din urmă cu 3 ani şi veţi plăti şi executorul. Executorul lucrează după hârtii, nu după vorbe. Presupun că şi alocaţia copilului o ia tot el.
Mergeţi chiar azi să depuneţi o cerere de modificare a domiciliului copilului şi plata pensiei alimentare de către tată.Depuneţi 2 cereri: una pentru procesul de fond şi una pe calea Ordonanţei preşedinţiale. Obligaţia dvs. de plată încetează din clipa înregistrării cererii, iar obligaţia lui de plată începe tot atunci.Măcar o perioadă, până ţine procesul, se compensează datoria dvs. cu datoria lui.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si stabilirea domiciliului la minor pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Ma aflu in situatia de a cere pensia alimentara pentru minora rezultata dintr-o relatie de concubinaj de 12 ani......pe langa pensie am cerut si ... (vezi toată discuția)
Stabilire in strainatate a copilului minor adam_melissa1987 adam_melissa1987 buna seara,am o rugaminte eu am domiciliu fetei de 5 ani la mine acasa in Romania ,la parintii mei .Tata fetei este plecat la munca in Italia noi am stat in ... (vezi toată discuția)
Executare silită pensie de întreținere cerută de părintele la care minorul nu mai vrea să locuiască. este corect? Evelyn 10 Evelyn 10 Va rog sa mă ajutați ca să inteleg cum este legea. Baiatul a stat la mama după divorț. Cum a împlinit 15 ani din cauza neglijetei si agresiuni fizice si ... (vezi toată discuția)