avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de credit IFN - titlu executoriu fara ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de credit IFN - titlu executoriu fara semnatura?

Buna ziua, avand in vedere faptul ca a fost emisa Decizia ICCJ 23/2019, doresc sa va intreb daca se vor demara procedurile de executare silita la judecatorie, iar judecatoria emite o Hotarare definitiva in vederea executarii titlului executoriu, mai pot ataca sau nu ? Adica in momentul cand voi primi hotararea definitiva acasa o pot ataca cu Contestatie in anulare sau Contestatie la executare? De asemenea se poate invoca din interpretarea deciziei ICCj mentionata, faptul ca eu in momentul incheierii contractului nu am fost intrebat si nu am ajuns de comun acord sa semnez sau nu contractul de credit? decizia 23 spune in felul urmator : contractul de credit online nesemnat este considerat direct titlu executoriu, însă numai dacă părțile n-au stabilit că semnătura este un element obligatoriu pentru ca documentul să fie valabil. Dupa alta ordine de idei aceasta decizie practic se contrazice cu o alta decizie si anume : Decizia nr. 7/2018 privind examinarea sesizării formulate de Tribunalul București - Secția a III-a civilă cu privire la dezlegarea unei chestiuni de drept, care spune in felul urmator : Respinge, ca inadmisibilă, sesizarea formulată de Tribunalul București - Secția a III-a civilă, în Dosarul nr. 1.256/303/2017, pentru pronunțarea unei hotărâri prealabile cu privire la modalitatea de interpretare a dispozițiilor art. 666 alin. (5) pct. 2, 3, 4 din Codul de procedură civilă prin raportare la art. 8 din Ordonanța Guvernului nr. 85/2004, respectiv de a stabili dacă, pentru încheierea valabilă a unui contract la distanță, nu mai este necesară semnătura olografă sau electronică a debitorului, primirea mesajului de confirmare de către consumator, referitor la comanda sa, fiind suficientă pentru încheierea valabilă a contractului, deci pentru a conferi valoare de titlu executoriu contractului de credit încheiat în această modalitate.

Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

Deci ca urmare a celor relatate mai sus va rog sa imi spuneti un punct de vedere. Sincer nu mi se pare constitutionala decizia 23 si va da dreptul camatarilor sa ne execute silit si sa ne bombardeze cu dobanda la dobanda, suntem vai de capul nostru.






Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2020
Cozmin880, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie executare respinsa art. 666 maxxlro maxxlro Buna ziua tuturor , Ieri mi-a fost respinsa definitiv (tribunal) ca nefondata, o contestatie la executare cu privire la nelegalitatea incuviintarii de ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare AlbertMiru AlbertMiru Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare facuta cu o agentie imobiliara, are un temei legal? In caz de nerespectare se poate actiona in instanta de catre ... (vezi toată discuția)
Prev.art. 84(1) cpc, se aplica si cererilor de executare ? Irina S. Irina S. Pentru redactarea si depunerea cererii de executare silita, trebuie respectate prev.art. 84(1) Cpc? Ma intereseaza acest aspect, vazand Decizia nr. 9 din ... (vezi toată discuția)