avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprire o treime din salar
Discuție deschisă în Executare silită

Proprire o treime din salar

Buna ziua, în urma unui proces am proprire o treime din salar , pot face cumva sa mi se rețină o sumă mai mică, având în vedere că am un bebe de 8 luni?
Cel mai recent răspuns: Marianaaaaaaa72772828 , utilizator 11:19, 5 Martie 2020
Sunteti in CCC? Indemnizatia respectiva nu este supusa popririi.
Sunteți salariată`? Nu aveți indemnizație de creștere copil`?
Sotul are proprire in urma unui proces din tinerețe, între timp ne-am căsătorit iar acum avem un bebe, eu am CCC, dar m-ar fi interesat daca se poate face cumva sa nu ii mai rețină soțului o treime din salar, macar o suma mai mica
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2020
Marianaaaaaaa72772828, utilizator
Sotului nu i se poate retine mai putin. Poprirea este de minim 1/3 si poate urca pana la 1/2 in situatia in care sunt mai multe executari silite.
În legea popririi nu se ține cont de alte datorii sau obligații ale debitorului, puteți să aveți și zece copii. Legea îi dă și creditorului dreptul la recuperarea banilor lui.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2020
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu mai mica de 1/3 din salariul net? ahairm ahairm Buna ziua! Se poate institui poprire pe salariu mai mica de 1/3 din salariul net? Salariatul m-a rugat sa ii retin o suma mai mica decat o treime.. Poprirea ... (vezi toată discuția)
Poprire ralucasibi ralucasibi Buna ziua,in anul 2007 eu si sotul(la data respectiva)am facut 2 credite nevoi personale la 2 banci diferite,sotul fiind beneficiar iar eu coplatitor.Timp de 3 ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu c_andreea c_andreea Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca in urma unei hotariri judecatoresti de executare silita se trece si la poprirea salariului chiar daca nu este pe card, si ... (vezi toată discuția)