1.In 2019 am incasat 39000 ron din chirii. Trebuie sa platesc cas si sau cass?
2.Tot in 2019 am avut incasari din dobanzi de aproximativ 3500 ron dar unul din fondurile in care am investit a fost fraudat si am inregistrat o pierdere de capital de aproximativ 15000 ron. Am depus o plangere la politie in acest sens. In acest caz pt dobanzile incasate precizate mai sus, va trebui sa platesc impozit?... fiindca eu nu mai sunt in castig, ci pe pierdere
Pentru venitul din inchiriere, pe langa impozitul pe venit de 10% se mai plateste doar cass.
Veti plati cass pentru ca venitul incasat (39000 ron) este peste plafonul pentru anul 2019 – 24.960 lei (2.080 lei x 12 luni). Procentul de 10% se aplica doar la valoarea plafonului.
Pentru ca deja se depaseste plafonul cu venitul din inchiriere, nu mai conteaza valoarea din venitul din invesitii unde intra dobanzile.
Pierderea de capital nu se scade?
Pentru veniturile din investitii nu mai platesc nimic? M ar ajuta eventual formula de calcul pentru intreaga situatie expusa, multumesc
Pentru pierderea de capital nu e raspunzator statul si deci nu e scade de la calculul impozitului. Daca se ajunge la proces, va puteti recupera acea pierdere in instanta de la vinovat.