avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Apartament pe firma
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Apartament pe firma

Buna ziua,

Am o dilema la care va cer ajutorul cu o parere. Cum ati proceda voi in situatia de mai jos? Ce sfat imi dati?
Deci, sa presupunem ca anul acesta vreti sa achizitionati un apartament cu scop de uz personal. Aveti o firma (neplatitoare de TVA) care a acumulat un fond de economii, sa-l numim Y si aveti si ceva economii in contul personal, pe care le numim X, ambele in EURO.
In momentul de fata, piata imobiliara imi spune ca Y+X = suma necesara achizitiei unui apartament.
Dilema mea este urmatoarea:
1. sa imprumut firma cu fondul de economii personale (X) si astfel sa achizitionez apartamentul pe firma? Daca sunteti de acord cu acesta varianta, de ce? Dati-mi cateva argumente va rog, dar si riscuri sau dezavantaje.
2. sa retrag din firma sub forma de dividende fondul de economii ale firmei (Y) la care voi pierde pe de-o parte cu schimbul valutar dar si cu impozitul de 5%? La fel, daca sunteti de acord cu acesta varianta, de ce? Dati-mi cateva argumente va rog, dar si riscuri sau dezavantaje.
Aveti idee de o alta varianta?
Va astept parerile, comentariile, sugestiile (avizate si nu numai) si va multumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru inmatriculare motocicleta! Cosmin09 Cosmin09 Buna ziua, ma confrunt cu o ''mica'' dilema. In urma cu cateva saptamani m-am hotarat sa achizitionez o motocicleta avand in vedere ca vine vara (numai ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa seap-solicitare explicatii de la un tert gabrielspp gabrielspp Sunt autoritate contractanta.Dupa ce am achizitionat un produs din catalogul electronic SEAP de la un operator economic X,dupa o ora primesc de la un alt ... (vezi toată discuția)
Mama vrea să treacă pe numele meu apartamentul pe care l-am moștenit amândouă. donație, întreținere sau vânzare-cumpărare, ce variantă să alegem? ADINA TICA ADINA TICA Buna ziua Mă numesc Adina Tică, tatăl meu a decedat in luna mai si mama doreşte să treacă apartamentul pe numele meu. Nu am frati - o am numai pe ... (vezi toată discuția)