avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Declarare venituri chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Declarare venituri chirii

Buna ziua, daca intentionam sa dam spre inchiriere un apartament pe care il detin impreuna cu sotul este posibil sa declare doar el toate veniturile incasate din chirie? Intreb acest lucru deoarece eu sunt in concediu de crestere copil si nu vreau sa pierd dreptul la indemnizatie avand in vedere ca veniturile respective ar depasi 6250 de lei pe an. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: florina07 , utilizator 19:09, 5 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur ca da, daca sunt 2 sau mai multi proprietari pe apartament, poate doar unul sa fie trecut pe contractul de inchiriere. Atentie insa, acesta va trebui sa mearga la finante cel putin pentru a completa declaratia unica. Contractul de inchiriere nu mai e obligatoriu sa fie inregistrat la finante (dar impozitul datorat pe suma incasata din chirii conform declaratiei unice e obligatoriu ), dar e totusi recomandat sa inregistrati si contractul de inchiriere.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles, deci poate sa completeze doar el declaratia unica pentru intreaga suma obtinuta din chirie, Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament pe perioada concediului de crestere copil Letutza Letutza Buna ziua, As dori sa stiu, daca sunt in concediu de crestere copil si doresc sa inchiriez un apartament pentru care o sa iau o anumita suma. Este posibil sa ... (vezi toată discuția)
Venituri chirii in ccc Verrronica Verrronica Buna ziua! Eu si sotul suntem proprietari pe 2 apartamente pe care urmeaza sa le inchiriem. Prin urmare, trebuie sa facem contract la notar(unde se cere ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie depunerea contractului de închiriere la anaf? csaba14 csaba14 Buna ziua, as dori sa intreb daca pana anul trecut era deajuns ca sa declar venitul din chirie cu declaratia 200, Anul acesta trebe neaparat predat anexa 2 cu ... (vezi toată discuția)