avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri chirii in CCC
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri chirii in CCC

Buna ziua!

Eu si sotul suntem proprietari pe 2 apartamente pe care urmeaza sa le inchiriem. Prin urmare, trebuie sa facem contract la notar(unde se cere certificatul de casatorie, ambii figurand ca proprietari) si sa depunem declaratia unica la ANAF.
Avand in vedere faptul ca eu urmeaza sa intru in CCC, iar venitul din chirii va depasi 6250 lei, cum putem proceda astfel incat eu sa nu pierd indemnizatia, dar totusi sa procedam legal cu chiriile? Poate incheia doar sotul contractele de inchiriere/completa declaratia unica? In acest caz, ma va mai afecta pe mine la indemnizatie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Verrronica , utilizator 10:16, 13 August 2020
Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Scuze pentru dublare, s-a incarcat greu postarea si am crezut ca a aparut vreo eroare.

Am citit celelalte discutii, insa am ramas cu o nelamurire: poate sau nu incheia doar sotul contractele de inchiriere ca sa nu ma afecteze pe mine, in ideea pierderii indemnizatiei?

Cornel Vasile a scris:

Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare venituri chirii florina07 florina07 Buna ziua, daca intentionam sa dam spre inchiriere un apartament pe care il detin impreuna cu sotul este posibil sa declare doar el toate veniturile incasate ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica giocont giocont Buna seara, In situatia in care proprietari ai unui imobil sunt atat sotul, cat si sotia, iar contractul de inchiriere imobil este semnat doar de unul din ... (vezi toată discuția)
Venituri din chirii, contract pe un sot, ambii coproprietari Epuree Epuree Sotia este coproprietar 50%. Sotul incheie un contract de inchiriere doar pe numele lui cf. Art. 322, în Noul Cod civil, ce a intrat în vigoare la 1 ... (vezi toată discuția)