avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia unica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia unica

Buna seara,
In situatia in care proprietari ai unui imobil sunt atat sotul, cat si sotia, iar contractul de inchiriere imobil este semnat doar de unul din soti, este necesara intocmirea a cate o Declaratie unica de catre fiecare din soti?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: giocont , utilizator 19:28, 20 August 2019
Contractul de inchiriere este nul de drept daca nu este incheiat cu acordul ambilor soti (proprietari) iar cel mai interesat de asta este chiriasul. De aceea, este bine ca sa se anexeze o copie a actului de proprietate la contractul de inchiriere.

Bineinteles ca poate semna un singur sot, daca este imputernicit de celalalt.

Chiria se imparte in cota parte de catre soti (proprietari) si este venit impozabil. Ca urmare, fiecare depune declaratia unica.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere mai multi proprietari nicole2619 nicole2619 Buna ziua, Am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu un contract de inchiriere pe care vreau sa il inchei si sa il declar la ANAF: eu sunt proprietara ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere doua persoane fizice cu o persoana juridica ContSters194995 ContSters194995 Doresc sa inchei un contract de inchiriere imobil. Imobilul este detinut de 2 persoane, surori, 50/50, Acesta va fi inchiriat unui SRL pentru a-i servi ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract chirie si de luare in spatiu ???rog sa-mi dati un sfat ! radutzublue radutzublue Buna seara.Pe data de 1.Oct.2014 am inchiriat un apartament cu contract de chirie pe durata de 1 an.Contractul a fost inregistrat la Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)