avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contract inchiriere doua persoane fizice cu o persoana ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contract inchiriere doua persoane fizice cu o persoana juridica

Doresc sa inchei un contract de inchiriere imobil.
Imobilul este detinut de 2 persoane, surori, 50/50,
Acesta va fi inchiriat unui SRL pentru a-i servi ca punct de lucru, iar
in contractul de inchiriere doresc sa fie stipulati ambii proprietari.

Problema este ca nu stiu cum se vor inregistra la finante pentru plata impozit proprietarii, amandoi in baza acelui contract ?
Cum va fi platit impozitul pe profit ?
Chiria o vor imparti in jumatate, se poate stipula in contract, iar finantele sa impoziteze 50/50. Ce clauza sa bag in contract ca sa rezulte acest lucru? Sau e implicit, cotele parte fiind egale?
Cel mai recent răspuns: cstd2803 , utilizator 01:24, 19 Martie 2012
In contractul de inchiriere vor fi stipulati ambii proprietari si cota pe care o detin. Se vor face 5 exemplare originale. Se face declaratia 220 de catre ambii proprietari dar, pe rand. Merge primul proprietar la fianante cu 3 exemplare originale ale contractului de inchiriere si declara 50% din valoarea de chirie (conform procentului de proprietate). Va primi 2 exemplare de contract stampilate de fisc. Unul si-l pastreaza si unul il da celui de-al doilea proprietar asa incat sa mearga si acesta cu 3 ex originale la finante. Acesta va primi la randul sau 2 exemplare stampilate - dintre care unul va fi cel stampilat si de proprietarul anterior. Acel exemplar care are doua stampile va fi inmanat chiriasului. S-ar putea ca la finante sa va ceara si actul de proprietate din care rezulta cine sunt proprietarii si care sunt cotele pe care le detin.
Referitor la incasarea chiriei - puteti mentiona in contract modalitatea de plata asa cum doriti si cum va intelegeti cu chiriasii.
Contractul de inchiriere va identifica la Capitolul PARTILE CONTRACTANTE, ambii proprietari.
Puteti coprinde in textul contractului o declaratie a proprietarilor cum ca detin imoblul in cota e 50/50 si veti atasa si un extras de carte funciara.
Contractul il veti incheia in atatea exemplare originale cate parti contractante sunt, urmand ca proprietarii, in momentul in care vor declara contractul la AFP sa completeze in declaratia 220 venitul brut estimat.
Nu este in sarcina Dvs. modalitatea de impartire intre proprietari a chiriei pentru imobilul in cauza . Impozitul va fi platit de proprietari dupa declaratia lor data pe propria raspundere.
Consider ca este suficient sa stipulati doar pretul inchirierii pentru intreg imobilul.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
juridic dana, utilizator
Multumesc ambilor pentru raspuns. Mi-au fost de mare folos, va recomand cu caldura.
Mai am o intrebare. Daca pe CF-ul respectiv sunt 2 case, cu acelasi nr. topo, pentru ca terenul este nedezmembrat, iar cele 2 proprietare de care vorbeam au 2/4 din total, se poate face contract de inchiriere doar pe partea lor, si nu a celorlalti doi? Mentionez ca in cf apar doar casele cu nr x si y, nu si care cui apartine.
Am si eu nevoie de un model de contract intre 2 pers juridice in scopul inchirierii unui camion
de transport marfa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpartire chirie imobil aflat in coproprietate Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am urmatoarea speta. Doua persoane (soti) detin in coproprietate un imobil pe care l-au inchiriat. Suma aferenta inchirierii este virata ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere Iness01 Iness01 Daca locuinta se afla in Bacau, contractul de inchiriere trebuie facut obligatoriu in Bacau sau se poate incheia si in Bucuresti? Se incheie la finante sau la ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament pentru activitati de birou rlddev rlddev Buna ziua. Detin un imobil situat la demisol pe care intentionez sa-l inchiriez unui client ce va desfasura activitati de birou. Mentionez ca imobilul ... (vezi toată discuția)