Buna ziua!Ma numesc Constanta A.Sunt nascuta pe data de 26.11.1963.
In urma unor probleme de sanatate am fost pensionata pe caz de invaliditate,fiind incadrata la:grad 2,diagnostic clinic-cod afectiune 127,deficienta functionala accentuata,capacitate de munca b(pierduta in totalitate),Drepturile de pensionare au fost stabilite incepand cu data de 05.02.2007;varsta 43ani,1luna,27zile;stagiu complet de cotizare(conf.lg.19/2000)30ani;stagiul de cotizare realizat 24ani si 3 luni;stagiul de cotizare necesar 18ani;stagiul potential 5ani si 9luni.
La comisia din data de 25 ianuarie 2013 codul de afectiune a fost schimbat din 127(tumora maligna)in F32(episod depresiv),celelalte incadrari ramanand la fel,inclusiv cuantumul pensiei.
La comisia din data de 10.01.2017 mi-a fost schimbata incadrarea astfel:grad 3 de invaliditate,cod afectiune tot F32,deficienta functionala medie,capacitate munca c(pierduta cel putin jumatate).In urma acestei schimbari valoarea pensiei s-a micsorat (concluzia mea a fost ca am pierdut stagiul potential, deoarece codul de afectiune F32 se inscrie la boala obisnuita si conform legii la gradul 3 de invaliditate la boala obisnuita nu se acorda stagiu;dar nu stiu daca interpretarea mea este corecta).In noua decizie de pensionare din 2017 datele sunt urmatoarele:varsta la data deciziei medicale 53ani,1luna,14zile;stagiul de cotizare necesar 25ani;varsta de pensionare ptr. limita de varsta 62ani,6luni;stagiul complet de cotizare prevazut de lege 33ani si 5luni;stagiul total de cotizare realizat 24ani,3luni.
La decizia medicala din data 09.01.2019 codul de afectiune mi-a fost schimbat din F32 in F33,C53,celelalte ramanand la fel.In lege scrie ca in situatia gradului 3 de invaliditate stagiul potential se acorda si persoanelor care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca din cauza neoplaziilor,C53 facand parte dintre ele.Metionez ca pensia nu s-a modificat dupa ultima comisie cand mi s-a schimbat codul de afectiune (09.01.2019).
Intrebarea mea este daca am sau nu dreptul la stagiu potential?
Mutumesc !