avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general procedura prin care se compenseaza sumele de primit ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

procedura prin care se compenseaza sumele de primit de la clienti cu datoriile mele fata de buget

Buna ziua si multumesc pentru interes,
Avem de incasat o suma frumusica, restanta, de la un client . ..Care este procedura prin care eu pot sa solicit Administratiei Fiscale compensarea datoriilor fiscale(ale firmei pe care o reprezint) cu sumele restante neprimite de la client. Clientul se afla in stare de reorganizare judiciara..are tva de recuperat de la stat
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 15:47, 12 Decembrie 2009
Nu stiam ca exista o asemenea posibilitate dar ma intereseaza si pe mine raspunsul.
Eu nu am auzit sa existe o astfel de procedura si nici nu cred ca exista. Este interesant de aflat.
Intr-un caz similar la un agent economic s-a procedat astfel. fiscul ne-a solicitat o balanta/gestiune clienti care sa reflecte sumele de incasat de la clientul respectiv si ei au solicitat-probabil exista un acord, un temei legal - poprire pe conturile clientului nostru pana la achitarea debitului catre noi , urmand ca din acea suma sa se efectueze stingerea datoriilor noastre catre bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale. Rezultat zero #-o pana in prezent desi au trecut 4 luni de la acel demers. Concluziile le trageti singura ! O zi buna !
"Metoda" mentionata nu este una voluntara (ca urmare a unui acord), ci este o modalitate de executare silita. Adica dvs. sunteti executat silit de catre fisc si, in loc sa va popreasca propriile conturi bancare (probabil "goale") si in loc sa va scoata la vanzare bunurile (probabil inexistente), au trecut la popriri asupra tertilor (clienti care va datoreaza bani). Daca, insa, clientul dvs. se afla in procedura insolventei, atunci o asemenea poprire nu mai poate avea loc, dat fiind faptul ca, de la deschiderea prcedurii insolventei, nu mai sunt pemise executari silite impotriva debitorului insolvabil. Probabil de aceea nu se mai instituie de catre fisc poprirea pe care dvs. inca o mai asteptati.
De fapt este un fel de compensare in trei. Am avut un caz similar in care eram in situatia de a primii TVA de la finante si in acelasi timp aveam de platit un furnizor care avea datorii la finante. Diferenta consta in faptul ca datoria mea catre agentul economic nu era restanta. Finantele au fost cele care au initiat procedura in sensul ca in urma controlul au identificat partile si ne-au propus compensarea.
Ma gandesc ca in cazul in care nu exista contestatii asupra sumelor implicate si in acelasi timp agentul economic care urmeaza a incasa TVA de la finante a cerut rambursarea si s-a finalizat controlul, nu vad de ce finantele sa nu dea curs unei cereri facute de dumneavoastra la finante.
Cred ca este necesar si consimtamantul partenerului dumneavoastra!

Alte discuții în legătură

Dubla cesionare/creanta-la administratia financiara bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a citi randurile de mai jos: Am un Srl o agentie de publicitate, un furnizor a dus toate facturile restante la ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Suntem o societate comerciala distribuitoare de produse din carne, pe baza de facturi fiscale, si, avem de recuperat de la diversi rau-platnici ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta administratia financiara! bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Am o datorie la un Srl iar acesta m-a anuntat ca a dus facturile restante la Administratia Financiara si a cesionat creanta la stat in baza ... (vezi toată discuția)