Am revenit dintr-o vacanta de 4 zile in regiunea Toscana din Italia, am trecut de filtrul din aeroportul Otopeni, am sunat la telverde si la DSP Galati, toata lumea mi-a spus acelasi lucru: zona in care am fost nu este in carantina, nu este zona rosie, prin urmare nu am de ce sa-mi fac griji si imi pot vedea linistit de viata. Insa compania la care lucrez a trimis o informare pe mail tuturor angajatilor prin care se interzice prezenta la serviciu a persoanelor care vin din Italia (indiferent de zona). Sefii mei fac presiuni asupra mea sa stau acasa, in concediu de odihna sau concediu medical. Este legal? Ce pot face?
Nu este legal ceea ce fac, atâta timp cât ați urmat pașii de care vorbeați. Vă recomand să luați legătura cu medicul de familie și să vă dea o adeverință din care să rezulte că sunteți sănătos și de asemenea să sesizați I.T.M.-ul. Nu puteți fi obligat să vă luați concediu de odihnă sau medical, iar dacă angajatorul dorește ca o perioadă de timp să stați acasă, să-i solicitați să vă precizeze, în scris, termenul și condiția de plată a acelor zile, care trebuie să figureze drept concediu suplimentar plătit de angajator.