avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical carantina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical carantina

Buna ziua ,am sosit in 3 august din SUA,pe aeroportul Otopeni,acolo am dat declaratia pe propria raspundere atat la reprezentantul DSP cat si la POLITIA DE FRONTIERA .M-au asigurat ca vor anunta la DSP Braila .Eu am anuntat si medicul de familie care la randul lui i-au anuntat pe cei de la DSP Braila.DSP Braila nu vrea sa emita decizia de carantina ca sa pot lua concediu medical ,zice sa ma adresez la Bucuresti.La DSP Bucuresti nu raspunde nimeni .Cine trebuie sa elibereze decizia pt ca legea spune doar DSP.
Cel mai recent răspuns: sirenuta29 , utilizator 13:11, 18 Septembrie 2020
Buna ziua,
Sunati la acel numar TelVerde, poate va lamuresc dumnealor...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresati cereri scrise motivate la ambele DSP-uri prin e-mail dar sa fie și semnate.
Asa vor fi obligați sa va răspundă in scris.
multumesc!Deja am trimis iar DSP Braila m-a redirectionat la ISU de unde am primit o adeverinta ca am stat in carantina dar legea spune ca pt medicul de familie trebuie decizie de carantina de la DSP.Doar la telefon DSP Braila spune ca nu m-au carantinat ei si sa ma duc la Bucuresti.Pe mine m-a monitorizat Politia Braila si medicul din Braila.
''Urmare a solicitarii dvs privind eliberarea unei adeverinte de carantina,va aducem la cunostinta ca avand in vedere Ordinul comun al MAI /MS 17749/6042/24.07.2020 FluX de lucru privind comunicarea interinstitutionala a datelor si informatiilor referitoare la persoanele fata de care s-a luat masura carantinei si Ordinul Ministerului Sanatatii nr 1309/2020 din 21 iulie privind modalitatea de aplicare a masurilor de preventie a imbolnavirilor cu SARS-COV -2 ART 3-(1)"in punctele de trecere a frontierei de stat ,reprezentantii directiei de sanatate publica judetene instituie potrivit legii,prin decizii individuale si motivate,masura carantinei sau izolarii" va veti adresa la ISU Braila .''ACESTA E RASPUNSUL DE LA DSP BRAILA .ISU ZICE CA DECIZIA DE CARANTINA DE LA FRONTIERA SE TRIMITE LA DSP BRAILA.Am scris si la Ministerul Sanatatii si m-au redirectionat la DSP Braila.Am 42 ani vechime si daca nu duc concediu medical voi avea 14 zile absente nemotivate si ma pot trezi cu contractul de munca desfacut.Va rog sa ma sfatuiti ce sa mai fac.Multumesc!
Reveniti la MS. si spuneti ca cei la care ati fost trimisa nu-si fac datoria si dvs. riscati sa va pierdeti job.ul din aceasta cauza.

Alte discuții în legătură

Concediu medical carantina sirenuta29 sirenuta29 buna ziua!In 3/08/2020 am sosit din SUA la aeroportul Otopeni.Am dat declaratii si mi s-a recomandat carantina 14 zile.La Braila am anuntat medicul de familie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care am un angajat care este testat pozitiv ... florin.hutanu@testergrup.ro florin.hutanu@testergrup.ro Buna ziua, In cazul in care am un angajat care este testat pozitiv Covid-19, am obligatia sa anunt DSP? Ce alte obligatii am in calitate de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical covid TncAndrei TncAndrei Buna ziua, Mama a avut Covid și a primit o decizie de izolare de la DSP pentru 7 zile. Între timp alți membri ai familiei au fost testați pozitiv. Mama ... (vezi toată discuția)