avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Concediu medical COVID
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Concediu medical COVID

Buna ziua,

Mama a avut Covid și a primit o decizie de izolare de la DSP pentru 7 zile. Între timp alți membri ai familiei au fost testați pozitiv. Mama nu a fost la servici nici după terminarea perioadei de izolare deoarece nu știa dacă poate merge din moment ce avea contact direct cu persoane infectate și nici nu a răspuns nimeni când am încercat să sunăm la DSP.

Când ne-au contactat cei de la DSP, le-am explicat situația si ne-au trimis încă o decizie de carantinare pentru mama de 5 zile.

Acum medicul de familie spune că nu poate da concediu medical pe 3 zile (2 din alea 5 zile de carantina au fost in weekend) pentru că nu se poate da măsura de carantinare dupa măsura de izolare (medicul de familie susține ca cei de la DSP au greșit).

Ne puteți sfătui ce se poate face în această situație, pentru a nu avea 3 zile de nemotivat la locul de muncă?
Cel mai recent răspuns: TncAndrei , utilizator 19:36, 9 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar medicul de familie, care trebuie să monitorizeze starea pacientului Covid, ar putea să repare situația, cu acele 3 zile, sub pretextul faptului ca starea mamei la terminarea izolării nu permitea revenirea încă la muncă.

Cu decizia de carantinare medicul are dreptate.
Vă mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile ... dritaS dritaS Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile prelungește izolarea la domiciliu încă 14 zile de la data testării?Va rog ! Care este ... (vezi toată discuția)
Test pozitiv dupa 14 zile de izolare Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Buna ziua! Un membru al familiei a fost pozitiv, a stat 14 zile in carantina acasa, la iesire i s-a cerut test negativ pentru intoarcerea la munca, dar la ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga angajatorul sa am test negativ după ce am efectuat ... Pmpmpreda Pmpmpreda Ma poate obliga angajatorul sa am test negativ după ce am efectuat perioada legală de izolare fiind confirmată pozitiv Covid-19. Cadrul legal as vrea sa il ... (vezi toată discuția)