avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încetare CIM pe perioada concediului de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încetare CIM pe perioada concediului de maternitate

Bună ziua.
Sunt angajata cu contract pe perioada determinata și sunt însărcinată. În data de 18.04 se încheie contractul iar eu din data de 06.04 as putea intra în concediu de maternitate. Dacă intru în concediul de maternitate, contractul se v-a încheia și cine îmi v-a plăti indemnizația?
M-am gândit ca ar fi mai simplu sa intru în concediu de maternitate înainte de încetare, dacă nu ar trebui sa aștept pana la incetarea contractului, sa intru în somaj.
Dar vreau sa știu dacă se poate asa, sa intru în concediu înainte de încetare și cine îmi plătește indemnizația.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2020
Andrydeea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 8 Martie 2020
Pana la data incetarii c.i.m.,concediul medical este platit de catre angajator.

Dupa aceasta data aveti doua optiuni :
1. puteti sa va inscrieti la somaj.

Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe durata celor doua concedii , plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua la terminarea fiecaruia dintre cele doua concedii.

Concediile medicale , asa cum v-am spus anterior, suspenda plata indemnizatiei de somaj, Altfel spus, durata perioadei se somaj se prelungeste cu durata concediilor medicale.

2. daca nu intrati in somaj, dupa incetarea c.i.m.,depuneti concediile medicale la Casa de Asigurari de Sanatate care le va plati,dupa care intrati in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata in sarcina nicoletadumitrascu nicoletadumitrascu Buna ziua, Lucrez la o firma cu contract individual de munca pe perioada determinata de la 22.06.2016 urmând sa înceteze pe 21.07.2017. Menționez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract pe perioada determinata în cazul sarcinii florinbecheau florinbecheau Bună ziua, lucrez la o firma, am contract pe perioada determinata și am rămas însărcinată, am anunțat angajatorul ca am rămas însărcinată, iar la ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)