Bună ziua, lucrez la o firma, am contract pe perioada determinata și am rămas însărcinată, am anunțat angajatorul ca am rămas însărcinată, iar la data când contractul de munca a expirat nu mi l-au prelungit, este în regula, ce pot face în continuare?
Din pacate...nu aveti ce face, contractul incheiat pe perioada determinata inceteaza la data stipulata in cuprinsul lui, sau sfarsitul perioadei pentru care a fost incheiat.
Angajatorul nu este obligat sa-l prelungeasca, chiar daca ati anuntat sarcina.
In acest caz :
1. Puteti sa va inscrieti la somaj, daca indepliniti conditiile mentionate de lege.
Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
Pe durata celor doua concedii , plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua la terminarea fiecaruia dintre cele doua concedii.
Concediile medicale , asa cum v-am spus anterior, suspenda plata indemnizatiei de somaj, Altfel spus, durata perioadei se somaj se prelungeste cu durata concediilor medicale.
sau
2. Va prezentati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) cu o copie dupa decizia de incetare de drept a c.i.m. (art.56 alin.1 lit.i din Codul muncii) si cu certificatele medicale - pre si postnatal - care va vor fi platite de CJAS - Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
Intrebati , mai bine la CJAS, care este procedura.
Dupa terminarea concediului de maternitate puteti intra in concediu pentru crestererea copilului.