avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire contract pe perioada determinata în cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire contract pe perioada determinata în cazul sarcinii


Bună ziua, lucrez la o firma, am contract pe perioada determinata și am rămas însărcinată, am anunțat angajatorul ca am rămas însărcinată, iar la data când contractul de munca a expirat nu mi l-au prelungit, este în regula, ce pot face în continuare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:59, 28 Iunie 2019
Din pacate...nu aveti ce face, contractul incheiat pe perioada determinata inceteaza la data stipulata in cuprinsul lui, sau sfarsitul perioadei pentru care a fost incheiat.
Angajatorul nu este obligat sa-l prelungeasca, chiar daca ati anuntat sarcina.
In acest caz :
1. Puteti sa va inscrieti la somaj, daca indepliniti conditiile mentionate de lege.

Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe durata celor doua concedii , plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua la terminarea fiecaruia dintre cele doua concedii.

Concediile medicale , asa cum v-am spus anterior, suspenda plata indemnizatiei de somaj, Altfel spus, durata perioadei se somaj se prelungeste cu durata concediilor medicale.

sau

2. Va prezentati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) cu o copie dupa decizia de incetare de drept a c.i.m. (art.56 alin.1 lit.i din Codul muncii) si cu certificatele medicale - pre si postnatal - care va vor fi platite de CJAS - Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

Intrebati , mai bine la CJAS, care este procedura.

Dupa terminarea concediului de maternitate puteti intra in concediu pentru crestererea copilului.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Încetare cim pe perioada concediului de maternitate Andrydeea Andrydeea Bună ziua. Sunt angajata cu contract pe perioada determinata și sunt însărcinată. În data de 18.04 se încheie contractul iar eu din data de 06.04 as ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)