Va salut, firma pe care o detin impreuna cu fiul meu are in proprietate o cladire P+M care in CF are ca destinatie Cazare,Servicii si agrement. Firma nu are in obiectul de activitate asemenea servicii, si clădirea nu a fost autorizată sau folosita in acest scop, activitatea firmei fiind Acvacultura in ape dulci, Pescuitul sportiv. As dori sa schimb destinația acestei clădiri in rezidentiala ca spațiu de locuit pentru familia mea. Care este procedura de urmat. Va multumesc pentru înțelegere si deschidere.
Serviciul de Urbanism din cadrul Primariei este autoritatea care va poate oferi detalii despre aceasta modificare precum si ce documentatie trebuie pregatita/acte necesare pentru obtinerea certificatului de urbanism pentru schimbare destinatie.
Dupa obtinerea certificatului pentru schimbarea destinatiei de la serviciul de Urbanism, modificarea trebuie inregistrata si la OCPI, in Cartea Funciara a imobilului.
Se solicita un ertificat de urbanism, iar in baza acelui certificat si a documentatiei primaria elibereaza un certificat de atestare, pe care se mentioneaza ca schimbarea de destinatie nu necesita autorizatie de construire, si ca nu s-au facut modificari interioare la ziduri, etc. In baza acestui ceritificat un topograf va intocmeste documentatie de actualizare date CF.
Asa se procedeaza in zona noastra.
Veti proceda prin procedura de autorizare pentru schimbare de destinatie.
1. Certificat de urbanism
2. Autorizatie de construire pentru schimbare de destinatie
3. Certificat de Atestare a Edificarii constructiei cu noile dependinte + Proces Verbal de Receptie la Terminarea Lucarilor (obligatoriu la OCPI!!)
Schimbarea de destinatie NU se poate face fara autorizatie de construire!! LA OCPI va va cerer PVRTL care se poate da, doar in baza unei documentatii DTAC.
Te contrazic, Certificatul de Atestare a Edificarii si PVRTL sunt obligatorii si se emit in baza unei documentatii DTAC. Se poate face schimbare de destinatie fara A.C. doar in cazul schimbarii de destinatie din locuinta in spatiu comercial fara modificari interioare si structurale, dar nu invers. Orice modificare de functiune, necesita operare in CF, care necesita un PVRTL, care se poate obtine doar in baza unei A.C.
Doamna a precizat faptul ca cladirea nu a fost autorizata sa functioneze ca si destinatie de cazare. Daca pe prima autorizatie a figurat ca si casa de locuit si ulterior s-a facut cazare se poate reveni la situatia initiala fara Autorizatie.
``o) schimbarea de destinație, numai în situația în care pentru realizarea acesteia nu sunt necesare lucrări de construire/ desființare pentru care legea prevede emiterea autorizației de construire/desființare, cu încadrarea în prevederile documentațiilor de urbanism aprobate;``