avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL - acordul vecinilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL - acordul vecinilor

Buna ziua ,

Daca locuiesc intr-o casa cu acces comun , intr-un corp complet separat , fara pereti comuni cu vecinii , mai este nevoie de acordul acestora pentru infiintarea unei firme SRL ?

Mentionez ca o sa fie doar sediul social fara a se desfasura vreo activitate sociala.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alex3325 , utilizator 23:14, 13 Iunie 2020
Buna ziua, pentru locuinte in care sunt mai multi proprietari regula este urmatoarea la schimbare de destinatie:

1. la DTAC, anterior ati depus pentru eliberarea certificatului de urbanism, trebuie sa prezentati printre altele: extras CF cu terenul, unde apar TOTI coproprietarii si extras CF al apartamentului. Autorizatia de construire pentru schimbare de destinatie se va da pentru TOTI proprietarii tabulari care apar in extrasul CF general (al terenului și clădirii), asta ce inseamna? Ca, cererea pentru emiterea autorizatiei de construire, fie se va semna de toti proprietarii, fie doar de dvs. si atasat la DTAC acordul notarial al celorlalti coproprietari din cladire. In cazul blocurilor se va prezenta acord notarial al asociatiei de proprietari si acordul notarial al vecinilor direct afectati (stanga, dreapta, sus, jos, spate) de spatiul comercial.

Daca pe extrasul CF general figureaza doua corpuri de cladiri, iar proprietarii ai acestor 2 corpuri separate sunt la comun, intr-un singur extras CF de teren, trebuie acordul acestora.

LEgea 50/1991 precizeaza, ca, pe langa proprietarii tabulari, trebuie si acordul vecinilor care au parcelele de teren direct invecinate cu terenul dvs. (lateral si posterior). Exceptie, la blocuri unde trebuie acordul asociatiei de proprietari si locatarii apartamentelor direct afectate.

Indiferent de activitatea desfasurata, daca nu este locuinta, functiunea noua, se poate intabula doar cu autorizatie de construire si PVRTL si evident, certificat de edificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie spatiu uira uira Intentionez sa cumpar un spatiu cu destinatia de uscatorie pe care apoi sa-l transform in spatiu de inchiriat, 2 spatii din cele invecinate direct fiind ... (vezi toată discuția)
Garaj transformat in spatiu comercial Roxana T Roxana T As dori sa stiu, ce sanse am sa transform un garaj de 18-20 m intr-un spariu comercial, ( in Suceava). Acesta se afla la parterul ( demisolul) unui bloc cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie garaj Dragon88 Dragon88 Buna ziua! Detin un garaj in suprafata de 50mp. As vrea sa stiu daca am posibilitatea sa ii schimb destinatia in spatiu de locuit si totodata sa stiu daca ma ... (vezi toată discuția)