Bună ziua , as avea și eu o întrebare cum ar trebui sa procedez legal sau moral. Sunt in proces de divorț cu minor in vârsta de 2 ani jumate , și de ani trecut Iunie 2019 nu mi sa permis sa îl văd prin orice mijloc și rea credința folosindu-l ca o arma împotriva mea și considerându-l o proprietate a mamei. Cei drept ai fost certuri in familie pe motiv ca nu muncea nu făcea treburi gospodărești , trebuia sa vin eu de la munca sa fac piața , mâncare gătit schimbat pat curățenie etcc , soția stand non stop pe telefon și la mama ei. Sa ajuns la un ordin de protecție fără vătămări , ci prin faptul ca după 4 zile in care nj văzusem minorul și invocând orice scuza ba e frig afara fiind vara , ba e răcit , ba doarme .. am fost la domiciliul soacrei la 200 m de cel conjugal și mi sa refuzat sa îl văd sau sa ies cu el in parc , am chemat-o pe mama mea stand la 100 m de domiciliul soacrei și la fel sa lovit de refuz , am apelat 112 și nici la echipajul de poliție nu i sa permis . Moment de furie după cele 4 zile in care nu știam dacă copil este bine sau in viața , am procedat greșit lovind cu piciorul in usa fără sa intru in casa și datorită acestui gest m-am ales cu ordinul de restricție 6 luni care a expirat pe 19.01.2020 fără sa fie prelungit . In continuare fosta nu îmi Răspunde la mesaje apeluri legat de minor . Este legal sa nu îl pot vizita ? Eu nu mi-am permis financiar sa înaintez o ordinata presidentiala cu drept de vizita întrucât costurile sunt mari și întrucât in cererea de divorț nu a cerut custodie exclusiva ci comuna . Părinți mei au introdus o cerere presidentiala și le-au fost admisă primele 6 luni vizita 4 ore de 2 ori pe săptămâna la domiciliul mamei ei și ulterior 6 luni cu drept de preluare . Au trecut cele 6 luni in care au făcut câteva vizite fiind provocați și stresați și pt a nu degenera o altercație sau a afecta starea emoțională a minorului au decis sa aștepte pana la împlinirea 6 luni cu drept de preluare . Si in cazul asta refuza sa îl de-a afara in parc câte 4 ore . Precizez ca bunicii paternali părinții mei sau implicat la creșterea lui pana anul trecut cu de toate de la lapte pampers etcc și la vizite cu hăinuțe jucării și alimente. Cum pot avea dreptul sa îl văd fără OP întrucât nu îmi permit și nu exista o sentința definitiva in favoarea ei de custodie exclusiva , și cum sa procedeze părinți ca linse refuza și nu se respecta o hotărâre de către fosta soție ?
Parintii pot pune hotararea in executare, sa o legalizeze si sa mearga la un executor judecatoresc!
In schimb, dvs trebuie sa asteptati hotararea de la fond daca nu doriti sa va prevalati de calea ordonantei presedintiale!
In cadrul programului de vizita stabilit in favoarea parintilor, evident ca puteti merge si dvs in parc!
Mulțumesc de rapsuns domnule avocat , dar insist sa întreb cum îmi poate interzice fără o sentința sa îl văd ? Sau legea așteaptă ca eu sa greșesc iar sa îmi ofere alt ordin de protecție inloc de sprijin ? Sau să stau la pândă sa aștept când iese cu el ? Mi se pare absurd de urat ca organele de poliție sa nu reacționeze in a aduce un echilibru familiei decât o provocare noua , Pot solicita Baroului din bucuresti ajutor judiciar pentru OP ? Sau pot înainta o plângere la poliție ca nu mi se permite sa văd minorul ? Mulțumesc și va urez o săptămâna frumoasa !
Momentan ambii parinti au drepturi si obligatii egale insa nu aveti un mijloc de constrangere, explicitat printr-o hotarare judecatoreasca pe care s-o puneti in executare silita!
Politia nu este competenta, ci executorul judecatoresc!
Pentru ordonanta presedintiala, ati putea contracta doar servicii avocatiale de redactare (mai puțin oneroase ca cele de reprezentare), urmand ca avocatul sa va sfatuiasca si cu privire la procedura, astfel incat sa va puteti reprezenta singur.
Sau puteti incerca sa depuneti o cerere de ajutor public judiciar, fiind insa necesar sa aveti sub 300 lei/lună pe membru familie pentru a-l primi!
Puteți depune ordonanță președențiala singur. Și sa mergeți sa va apărați singur.
Pana atunci însă strângeți probe ca nu sunteți lăsat sa vedeți copilul, mesaje, telefoane.
Anunțați Protecția Copilului ca se încearcă alienarea micuțului și rugați sa va ajute.
Ordinul de Protecție nu se da doar pentru un picior în ușa. Asa ca va sfătuiesc sa mergeți la terapie sau solicitați medicului de familie sa va facă trimitere la un psiholog. În felul acesta instanta va aprecia ca depuneți eforturi pentru îndreptare și ca pe viitor copilul va putea fi lăsat mai mult cu dumneavoastră.
Buna seara , aveți idee taxa de timbru cât este și sa încerc sa formulez eu OP dupa modelul părinților și sa atașez cd cu dovezi ca la telef nu Răspunde nu da cus deloc la echilibru emoțional al copilului și ca îl vede ca un obiect in proprietatea ei . Legat de ordin va pot atașa sentința , nu am dc sa mint știm bine ca se de foarte ușor ( se pune practic gaz pe foc ) ar trebui date nu pentru o usa sau 2/3 amenințati într-un moment de frustare . Va asigur emoțional și sufletește ca nu am agresat-o pe ea sau mama ei , altfel nu discutam pe tema asta , au depus mărturii minacinoase fără probe precum ca le omor ca ma arunc cu copilul șamd .. nu exista apeluri 112 pv sau internări cu certificate Medico-Legale . Ordinele ar trebuie puse in vedere persoanelor cu caziere , antecedente , sau numeroase apeluri 112 de violenta in familie ori celor din concubinaj care din gelozie fac orice , unde persista un minor este peste limita și moral sa îl acorzi așa ușor . In fapt sa dovedit câte sau încălcat și câte au dus la decesuri pentru ca furia de a nu îți vedea copilul și de a-ți rade in fata “ o sa îl vezi când vreau eu “ devine frustrant și acel ordin nu aduce un echilibru ci amplifica mai mult . Totuși revin la OP care sa o depun singur având model in fata și taxa bănuiesc impreuna cu probele , sa le depun la judecătorie registratura singur ! Este nevoie sa formulez și acel interogatoriu cu întrebări către pârâta eu fiind reclamat ? Mulțumesc tuturor care își dedica un pic de timp și îmi explica pași , repet fiind in incapacitatea de-a plăti un avocat și dorința de a îmi vedea copilul !