avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi de autor online.
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi de autor online.

Bună ziua, dețin un site-web pe persoană juridică .

1.Mai multe articole mi-au fost copiate și inserate pe un alt site web fara sa imi fi cerut consintamantul și in unele cazuri fără a preciza sursa. Cum mă poate ajuta o plangere la politie fara a actiona in instanta?

2. Am un prieten cu o problema asemanatoare, aceaiasi persoana ii publica videoclipurile de pe canalul său de youtube, pe o pagina de stiri(facebook), insinuand ca videoclipul este live, cum prevede legea drepturile de autor online ?

Problemă: pe banii mei, pe munca mea, creez conținut fără a avea vreun câștig, iar alții vin. copiază și au câștiguri .....
O plângere la poliție nu va ajuta cu absolut nimic deoarece politia nu are nici o competenta legală în astfel de situații.
O plângere la poliție nu va ajuta cu absolut nimic deoarece politia nu are nici o competenta legală în astfel de situații.
Ok, o altă instituție abilitată să mă ajute în această problemă?

Ok, o altă instituție abilitată să mă ajute în această problemă?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dap, exista firme de avocati care traiesc din a da in judecata pe cei care violeaza drepturile de autor. Dar acestia isi aleg doar cazurile cu sanse mari de castig usor.

Alte discuții în legătură

Inselaciune? alexandu823 alexandu823 Buna ziua tuturor. Recent am dat comanda pentru o lucrare de licenta pe un site. Am discutat cu respectivul ca lucrarea sa nu fie copiata, ci sa o faca chiar ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor chimardan chimardan Buna ziua , pun aceasta intrebare in speranta ca cineva va putea sa ma ajute si binenteles si pe alti terti cu aceasta problema , astfel : Ce trebuie facut ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor asupra continutului unui domeniu. Jorjjj Jorjjj Buna ziua, Detin un domeniu. De curand tot continutul acestui domeniu a fost copiat pe mai multe domenii, de persoane diferite. Am cateva intrebari: 1. ... (vezi toată discuția)