avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor asupra continutului unui domeniu.
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor asupra continutului unui domeniu.

Buna ziua,

Detin un domeniu. De curand tot continutul acestui domeniu a fost copiat pe mai multe domenii, de persoane diferite.

Am cateva intrebari:
1. Eu am scris continutul site-ului, deci eu am toate drepturile de autor pe acest site, nu? Sau mai trebuie sa obtin alte acte??
2. Pe site scrie clar ca nu sunt de acord cu copierea materialului fara acordul meu. Mai trebuie sa adaug ceva ca sa fie perfect legal ca nu are voie nimeni sa copieze continutu ?
3. Ce masuri pot lua pentru persoanele care deja mi-au copiat din continut, sau chiar tot continutul.


Sunt dispus si sa achit pentru consultanta, atata timp cat gasesc o persoana care sa detina informatii si despre acest subiect, si eventual sa ma reprezinte in caz in care lucrurile nu se rezolva amiabil.

Astept raspuns.

Cu stima, George.
Cel mai recent răspuns: alxpupa , utilizator 07:05, 12 Februarie 2010
Revin cu inca o intrebare. Am citit tot pe acest site despre somatie, si cum ca ar fi primul pas spre rezolvarea acestor dispute asupra drepturilor de autor, si ca ar functiona in majoritatea cazurilor fara alte complicatii.

Va rog cateva cuvinte si despre acestea.

Multumesc.
In cazul somatiei aceasta se face catre siteul care a copiat continutul siteului dumneavoastra si se face in forma scrisa , celalalt site in urma somatiei poate sa scoata tontinutul "imprumutat de la dumneavoastra " si se considera ca litigiul s-a terminat
Somatia o faceti in scris catre administratorul site-ului / domeniului, in care aratati ce anume v-a determinat sa luati aceasta masura( copierea fara drept a continutului site-ului dv), aratand totodata si prejudiciul suferit. In concluzie, ii somati ca in termen de x zile sa schimbe continutul, in caz contrar le faceti plangere la politie. Somatia trebuie sa fie trimisa ca scrisoare recomandata. Succes!
si poate inainte sa somati si sa dati posibilitatea indepartarii continutului respectiv, pastrati si ceva dovezi, cine stie cum va evolua disputa ...
Mai este o idee ,il poti ruga sa recunoasca ca acopiat textul de pe site'ul tau si sa ii impui sa puna un link spre site'ul tau de unde a fost copiat continutul, in modul asta te ajuta cu trafic si chiar castigati amindoi fara sa va scoateti ochii .
Este o parere personala si cred ca este si legala.
Eu am intalnit problema asta ... si pot spune ca este cel mai pasnic mod de a o rezolva.

Amintesteti ca esti in romania, eu primesc spam zilnic prin mailuri si nu ma ajuta nimeni, nu exista o autoritate compententa in astfel de cazuri.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
alxpupa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi protejez site-ul si continutul lui? Marlenesb Marlenesb Mi-a fost copiat continutul site-ului, inclusiv pozele cu watermark au schimbat doar design-ul. Concurentii isi fac publicitate pe baza mea. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Continut online? fishku fishku Am o nelamurire care ma framanta de ceva vreme ? Pe scurt ...In ce conditii pot sa preiua continutul unui site online ? Ideea e in felul urmator. as dorii ... (vezi toată discuția)
Site-informatii (legale) continute - site-ul meu poate contine informatii despre firme?? whitehorse whitehorse Va salut, Am inceput recent sa lucrez la un site (va fi un index al tuturor restaurantelor/cinematografelor(exemplu) dintr-un anumit sector sau pe viitor ... (vezi toată discuția)