avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Amenda radar Italia
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Amenda radar Italia

Buna ziua,
Am primit o amenda de radar din Italia, Venetia (pe podul de legatura dintre continent si Venetia, cu camera fixe) pe data de 04.09.2015. Prima notificare mi-a venit de la Politia Venetiana pe data de 26.08.2020 printr-o scrisoare recomandata. Limita de viteza era 70 km/h si eu am avut 78 km/h, adica 3 km/h peste limita lor de 5 km/h acceptati. Pentru ca am depasit doar cu 3 km/h nu am vrut sa platesc. Plata putea fi de 45.3 euro pana in 5 zile, 57.6 euro pana la 60 zile si 101.1 euro dupa accea. Scrisoarea a fost scrisa in engleza si italiana dar nu in romana.
Pe data de 20.11.2018 am primit alta notificare, tot scrisoare recomandata, de la o firma de recuperare creante din Italia si anume Nivi Credit SRL care ma somau sa platesc 116.35 euro. Nici de data asta nu am platit.
Pe 17.03.2020 am primit o notificare de la o firma romaneasca de recuperare creante (UAI Inkasso SRL din Oradea) printr-o scrisoare nerecomandata (nu am semnat pentru primirea ei) care imi da termen 15 zile sa platesc suma de 1112.31 ron (232 euro), suma care mi se pare faorte mare. Din aceasta cauza am trimis un email la ei sa-mi dea defalcate de unde provine aceasta suma. Mesajul lor automat spune ca poate dura 20 zile ca sa-mi raspunda si aceasta discutie prim email nu va prelungi termenul de 15 zile (oricum scrisoarea am gasit-o mult mai tarziu in cutia postala (aproape trecuse termenul de 15 zile).
Firma italiana Nivi Credit SRL a vandut creanta la firma UNGARISCHE AUTOBAHN INKASSO GMBH care a subcontractat firma UAI Inkasso SRL din Oradea.

Va rog sa ma sfatuti ce sa fac in continuare: sa platesc aceasta amenda sau deja e prescrisa si pot sa stau linistit. Din diverse surse (juridice) am fost sfatuit sa nu mai platesc aceasta amaenda. Aceasta firma poate folosi proceduri judiciare in scopul executarii silite? Ei asa ma ameninta in notificarea primita ca daca nu platesc in termenul de 15 zile o sa platesc ulterior si costurile ocazionate de procedurile judiciare de recuperare.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 08:27, 24 Iulie 2022
Trebuie intai sa va actioneze in instanta pentru a putea popri conturile. Sfatul meu este sa nu achitati amenda, iar daca vor face demersuri in instanta sa va angajati avocat si sa va aparati. Nu stiu exact care este termenul de prescriptie pentru Italia, dar din ce am citit ar fi tot 5 ani pentru stat si 3 pentru alte datorii.
Multumesc!
Salut, vreau sa te intreb ce s a intamplat cu amenda din italia. Sunt in aceeasi situatie.

Dany1967 a scris:

Multumesc!

Buna, sunt si eu in aceeasi situatie cu o amenda din 2019. Ce s a intamplat?
Se aduna penalitățile,cheltuielile de judecată, cresc costurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua tuturor! vin aici cu o intrebare legata de durata valabilitatii ... Alexandru CA Alexandru CA Buna ziua tuturor! Vin aici cu o intrebare legata de durata valabilitatii e-vignietei din Ungaria. Zilele trecute, am primit o notificare de plata de la UAI ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am primit o notificare de plata de la uai inkasso ... Zero1 Zero1 Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără ... (vezi toată discuția)
Amendă pentru încălcarea vitezei legale în italia, primită la 7 luni de la comiterea faptei. am șanse de câștig dacă o contest? eadn.ilie eadn.ilie Buna ziua. Am inchiriat o masina in luna iunie 2017 in Italia si astazi am primit o scrisoare de instiintare de la Politia din Venetia ca am primit amenda ... (vezi toată discuția)