Buna ziua. Lucrez intr-o gradinita privata. Azi am fost anuntate oficial ca se va inchide gradinita, in urma anuntului dat de autoritati. Angajatorii ne-au spus sa ne luam liber, din zilele de concediu de odihna. Problema e ca noi oricum suntem obligate sa ne luam CO doar in perioada vacantelor, ramanand doar maxim 5 zile, pe care le putem alege noi de buna voie. In aceasta situatie, va trebui sa ne luam la sfarsitul anului, concediu fara plata, pentru ca vacantele vor exista, fie ca vrem sau nu. Tin sa precizez ca am si copilul, care va ramane si el acasa, el invatand in alta unitate de invatamant, asa ca intru si in categoria parintilor care sunt in aceasta situatie, perfect corecta pentru ce se intampla, dar din pacate, frustranta.
Nu stiu exact daca se poate, asa ca intreb aici: avem cum sa beneficiem de noul concediu medical de carantina sau autoizolare? Dat fiind ca nu e din cauza noastra aceasta situatie?
Va multumesc.
Din moment ce stați acasă (având calitatea de cadru didactic), în baza unui act normativ (Hotărâre de Guvern), contractul de muncă a fost suspendat de drept, deci, nu aveți cum să faceți cerere pentru concediu medical sau concediu de odihnă, urmând ca să primiți pentru această perioadă o sumă reprezentțnd 75% din salariul lunar. Ar însemna să intrați azi, în concediu medical sau în concediu de odihnă, dacă asta doriți (nu vă sfătuiesc), altfel de mâine nu o mai puteți face. Puteți să vă adresați Ministerului Educației și DSP-ului pentru a primi informații corecte și complete, cu siguranță se vor face precizări până la momentul încetării perioadei respective.
Concediu de odihna
LEOOOO
Daca am avut concediu medical timp de 1 an cod 14/cancer am dreptul la concediul de odihna sau plata acestuia .mentionez ca sunt profesor de 30 de ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna
Mia12
Sunt cadru didactic cu contract de munca pe perioada nedeterminata si pe perioada de vara am primit banii aferenti concediului de odihna, insa din 24 august ... (vezi toată discuția)