avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum/unde afli daca o sarpanta facuta acum 20 ani a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum/unde afli daca o sarpanta facuta acum 20 ani a avut autorizare sau nu

Buna ziua,
Am cumparat in urma cu 8 ani un apartament la ultimul etaj, intr-un bloc care are 2 scari (A si B).
In momentul cumpararii avea sarpanta facuta prin "2000" insa fostul proprietar "a uitat" sa-mi dea actele care atestau autorizarea sarpantei (vecinii spun ca la momentul respectiv , anii 2000, nici nu era legislatie in domeniu). Din cauza schimbarilor climatice (furtuni puternice, veri fierbinti) asociatia de proprietari ne-a sugerat ca ar trebui facem o evaluare/revaluare a sarpantei ( chiar daca ar fi fost autorizata, in cei 20 ani si-a pierdut autorizarea) cu o comisie care sa ne dea indicatii ce trebuie consolidat/schimbat/reparat pentru a fi in legalitate. Intrebarile mele sunt:
1) cum sau unde ma pot adresa pentru a vedea daca a existat o autorizare a sarpantei (prin anii 2000....asa cum sustine fostul proprietar);
2) conform noii legi a asociatiilor de proprietari, inainte de a chema comisia de evaluare trebuie stranse semnaturile => dilema:
a) in asociatie sunt 530 de proprietari de apartamente (40 de scari): trebuie stranse semnaturi de la toti cei 530 de proprietari din asociatie???
b) blocul in care stau are 2 scari: se trang semnaturi doar de la vecinii de scara, direct afectati de sarpanta care trebuie evaluata/reevaluata ...sau se trang semnaturi doar de la vecinii din cele 2 scari (A si B) care fac parte din blocul cu sarpanta ce trebuie evaluata/reevaluata???
Am intrebat la mai multe asociatii de proprietari, si din pacate, fiecare a inteles diferit noua lege a asociatiilor de proprietari si cum se aplica ea in realitate. "Cate capete = atatea idei."
V-ati intalnit cu situatia pe care v-am expus-o? Puteti sa-mi dati un sfat avizat, in conformitate cu noua lege a asociatiilor de proprietari?!
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
togetherbp, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:27, 11 Martie 2020
1-Solicitati oficial la primaria teritoriala serviciul urbanism sa va comunice daca pentru lucrarea respectiva exista depus dosar pentru eliberarea autorizatie de constructie,certificat de urbanism
2-Pentru expertiza tehnica a modificarii nu este necesar acordul vecinilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)
Vecini necooperanti MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Locuiesc la etajul 3 intr-un bloc cu 4 etaje. Din ajunul Craciunului, odata cu caderile masive de zapada, s-a rupt sarpanta de pe bloc si am inceput ... (vezi toată discuția)
Constructie acoperis bloc de locuinte CosminC1 CosminC1 Buna ziua! Locuiesc intru-un bloc de 4 etaje la ultimul etaj. Blocul este unul vechi și are probleme cu hidroizolația. Trei din cei patru care locuim pe ... (vezi toată discuția)