avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit dividende

Buna ziua,

anul acesta, am incasat dividendele aferente anului 2019 pentru care am platit impozit de 5%, urmind ca anul viitor sa platesc CASS aferent acestor dividende. E corect ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:03, 11 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Veti depune acum declaratia unica in care veti completa pentru anul 2020 partea de contributie la sanatate daca ati depasit plafonul. Termenul de plata pentru cass va fi pana pe 15 martie 2021.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare dividende 2020 sau 2021? mihai_b75 mihai_b75 Buna ziua, Anul acesta am incasat dividende aferente anului financiar 2019 in limita plafonului de 12 salarii minime/2020 (26.760 lei) dar as mai putea ... (vezi toată discuția)
Magazin online emma.dn97@yahoo.com emma.dn97@yahoo.com Buna ziua. Doresc sa îmi deschid un magazin online de haine, mai exact pe Facebook și Instagram. As vrea sa înființez și o firma pentru ca totul sa fie ... (vezi toată discuția)
Retragere dividende 2018 2019 radulucian 22 radulucian 22 Pentru acesti 2 ani se retrag dividende pe admin, in cursul 2019, totalul depasind 12 salarii minime. Se plateste impozit 5% dividende la ridicare Se ... (vezi toată discuția)