avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pe cine trebuie sa dau in judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pe cine trebuie sa dau in judecata?

Bună ziua, ma numesc Florin și de profesie sunt șofer.
Anul trecut prin iulie lucram la o firma de transport persoane din Satu Mare pe ruta Ro - Germania. La un moment dat am fost oprit de politia din Germania si mi sa cerut sa le dau licența de transport ( specific mașina este 8+1 locuri) în torpedou mașini aveam o copie după licență ( specific nu era legalizata, și pe licență scria ca firma este licențiată pentru transport internațional cu microbuze și autocare) după cateva luni mai precis în noiembrie mia venit acasă o amenda pentru transport ilegal de persoane și încercarea de a prezenta o licență falsa în timpul controlului în valoare de 1420€. Amenda trebuia achitata în termen de 14 zile sau riscam sa fac 3 luni închisoare în Germania. În momentul în care am primit amenda nu mai lucram la respectiva companie asa ca am acitato și pe urma am mers la sediul companiei sa îmi primesc bani înapoi. Dar aceștia au refuzat pe motiv ca amenda este pe numele meu și ca ar trebui sa dau statu German în judecata pentru ca firma lor este cu toate actele în regula. Și eu nu știu ce trebuie sa fac și pe cine sa dau in judecata.... Va mulțumesc în avans pentru răspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Trebuie chemat in judecata angajatorul. Dumneavoastra, in calitate de sofer, trebuie sa va indepliniti obligatiile care decurg din aceasta calitate, respectiv, sa detineti permis de conducere aferent categoriei pe care o conduceti. Pentru nerespectarea obligatiilor care izvorasc din activitatea de transport de persoane, persoana care trebuie sanctionata este persoana responsabila cu exercitarea in conditii de legalitate a acestei activitati, in speta, fostul angajator.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda germania grozav grozav buna ziua acum doua saptamani am luat o amenda de 500 de euro in germania pentru ca au zis ca transport persoane deoare eram cu microbuz de 8+1 locuri si ... (vezi toată discuția)
Cu marfa pana in grecia monii23 monii23 Buna ziua. O firma, dar nu de transport, ci pe cont propriu trebuie sa duca marfa inapoi storno in grecia. Trece masina cu soferul prin Bulgaria si ... (vezi toată discuția)
Inchiriere furgoneta inmatriculata italia Bobby_it Bobby_it Salutare tuturor. PROBLEMA: Sunt cetatean roman rezident cu forme legale pe termen nelimitat in Italia , am un microbuz (3,5tone) ... (vezi toată discuția)